Monopostul construit de studenţii Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi ajunge la etapa din Ungaria a competiției internaționale Formula Student. Olimpiada supremă a studenților pasionați de construcția de mașini, Formula Student Ungaria va avea loc la Gyor între 20 și 23 august 2015.

CENIT, liderul soluțiilor integrate de software și consultanță pentru procese operaționale în domeniul Product Lifecycle Management, sprijină logistic și cu asistență tehnică echipa T.U. Iasi Racing în vederea construcției prototipului de concurs, susţinând astfel participarea echipei la competiţia din Ungaria.

Monopost mai rapid decât Ferrari, Quatro Porte sau Porche 911 GTS

Echipa T.U. Iași Racing, formată din 11 studenți și doi profesori coordonatori ai Facultății de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, a creat un monopost care atinge suta de kilometri în doar 4,3 secunde. Proiectat, tehnologizat și asamblat în întregime prin forțe proprii, conform cerințelor Fromula Student, vehiculul de 297 de kg este echipat cu un motor de 599 cmc, care îl face mai rapid decât Ferrari, Maseratti Quatro Porte sau Porche 911 GTS.

Participarea la etapa din Ungaria a concursului Formula Student este o reală oportunitate pentru noi să aplicăm tehnologii și materiale noi și să demonstrăm că teoria noastră poate fi transformată în ceva practic. Cu această ocazie, dorim să demonstrăm că ideile și performanțele noastre se bazează pe bune cunoștințe teoretice și practice” declară Ciprian Ciofu, Profesor Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Tehnologii de ultimă generație și instruire profesională pentru studenții români

CENIT facilitează accesul echipei la soft-uri profesionale de lucru precum ENOVIA și CATIA V5, cele mai utillizate soluții software în industria auto internațională. Folosind aceste soluții, studenții au avut oportunitatea de a concepe, proiecta și confecționa componente esențiale pentru mașină, precum admisia, suspensia, sistemul de frânare sau caroseria și să-și planifice eficient activitățile pentru a finaliza lucrarea în targetele de timp stabilite de organizatori.

Colaborarea dintre specialiștii CENIT și echipa T.U. Iasi Racing include și o instruire extinsă pentru utilizarea Catia V5 Assembly Design, urmată de o serie de workshop-uri, pregătire practică și consultanță tehnică. „Obiectivul nostru privind suportul acordat echipei este de a-i apropia pe studenți de experiența practică. Suntem foarte mândri că au reușit să aplice cunoștințele practice acumulate la universitate, să depășească barierele teoreticului și să obțină rezultate tangibile. Așteptăm cu nerăbdare rezultatul participării de la Gyor și îi felicităm pentru pasiunea și perseverența dovedită” declară Florin Şerban, General Manager CENIT România.

CENIT va continua să sprijine participarea echipei la umătoarele concursuri,  furnizarea de servicii de consultanță tehnică reprezentând pentru tineri un pilon important în dezvoltarea de Know-How de specialitate. Prin intermediul stagiilor sale de pregătire, CENIT își propune să sprijine universitățile să acceseze aplicații software puternice și cunoștințe tehnologice de ultimă generație. Mai mult de atât, CENIT asistă în mod activ dezvoltarea continuă a bazei de calificare necesară studenților și absolvenților pentru cariera lor viitoare.