Tot mai multe femei aleg sa lucreze in domeniul IT si, mai mult, reusesc sa obtina rezultate remarcabile prin aportul lor la dezvoltarea de proiecte informatice de anvergura. Prezenta tot mai numeroasa a tinerelor la facultatile de informatica, confirmata de rezultatele admiterii din 2012, demonstreaza o data in plus ca tehnologia nu are bariere.

In topul “200 cele mai puternice femei din business”, realizat recent de revista economica Business Magazine, sunt 22 de manageri din sectorul IT&C. Prezenta in acest top, Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania, declara: “In industria software singurul diferentiator competitiv il reprezinta profesionalismul. In compania noastra, avem un numar mare de colege cu atributii tehnice si cu functii manageriale. Pentru un profesionist IT, sansele de reusita in cariera sunt determinant influentate de deschiderea catre inovatie, curajul de a aborda proiecte ambitioase si perseverenta de a le finaliza cu succes”.

In echipa SIVECO Romania sunt peste 350 angajate care au atributii de programare, project management, comerciale, marketing, care lucreaza efectiv in proiecte de informatizare a invatamantului, sanatatii, agriculturii, vamilor, pentru informatizarea firmelor private din cele mai variate industrii, din Romania si din alte 26 de tari din lume.

“Industria software este un domeniu competitiv in care conteaza performanta, nu genul expertilor. Cererea de specialisti este mare, astfel ca si ofertele de munca sunt motivante si se adreseaza deopotriva femeilor si barbatilor. Pentru noi este important sa asiguram un mediu de lucru in care colegii nostri sa exceleze in domeniul pe care l-au ales si sa aiba sansa sa se dezvolte permanent. Astazi, cu ajutorul tehnologiei putem depasi granite si elimina stereotipuri de gen”, a declarat Dana Bichir, Vicepresedinte Resurse Umane si Calitate in cadrul SIVECO Romania.

In SIVECO, rata de retentie a personalului este de 95%, una dintre cele mai bune din industrie. Numarul femeilor manager este de 64, iar in boardul companiei raportul femei-barbati este de 4:3.

SIVECO are in acest moment birouri teritoriale in 8 orase din tara – Ploiesti, Brasov, Constanta, Galati, Timisoara, Craiova, Cluj, Iasi si birouri de reprezentare internationala in Belgia, Kazakhstan, Emiratele Arabe Unite, Bulgaria si Turcia.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are peste 1.000 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor peste 20 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 160 de premii interne si internationale.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFNOR Groupe, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume: Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.