TCL, unul dintre cei mai mari producători de dispozitive electronice de consum și printre principalii jucători din industria TV la nivel mondial a lansat astăzi, în cadrul
conferinței online „Transcend Vision”, trei noi serii de televizoare: X Mini LED TV, X92 Pro OD Zero Mini LED 8K TV și X92 Mini LED 8K TV. Cu acest prilej, a fost prezentat și televizorul 65C825, Mini LED 4K, câștigătorul premiului EISA 2021-2022 Premium LCD TV.

Televizoarele din seria X92 Pro vor fi disponibile în format de 85 de inch, iar cele din seria X92 în format de 75 și 65 de inch. Lansarea va avea loc inițial pe piața din Europa, Australia, Arabia Saudită și ulterior în alte state.

Pentru a viziona evenimentul oficial de lansare puteți accesa oricând: www.tcl.com/tcl-transcend-vision-2021/index.html.

„TCL continuă demersurile dedicate dezvoltării industriei Mini LED TV cu același devotament, demonstrând că este cu adevărat lider de piață. Performanțele deosebite ale seriei X sunt rezultatul muncii depuse de companie pentru elevarea tehnologiei Mini LED, de aceea avem încredere că atât seria X92Pro, cât și seria X92 au toate caracteristicile și atributele necesare pentru a conduce detașat pe piața de premium LED TV” a evidențiat Shaoyong Zhang, CEO al TCL Electronics.

Calitate video și audio cu adevărat impresionantă

Tehnologia seriei X Mini LED le oferă utilizatorilor o experiență de vizionare captivantă printr-un număr crescut de leduri de mici dimensiuni, capabile să producă mai multe zone de control pentru contrast. Televizoarele TCL reproduc astfel mai multe detalii, folosesc un nivel impresionant de luminozitate și înglobează tehnologia de ultimă generație High Dynamic Range.

Produsele din Seria X92 Pro OD Zero Mini LED sunt de 700 1 * ori mai mici decât variantele LED convenționale, având și un profil ultra – subțire pe lângă o calitate audio-video excepțională.

Certificată de Asociația 8K pentru a asigura o veritabilă experiență 8K, seria X oferă, bineînțeles, capacitate de vizionare 8K și 8K upscaling, asigurând accesul la mai mult conținut cu cea mai bună claritate de pe piață datorită panelului 8K de 120 de herți. Mai mult, prin TCL QLED, seria X crește la nivel de volum cu 100%, ajungând la peste un miliard de culori. Toate imaginile sunt redate cu profunzime de tip 3D, captivând complet utilizatorul, în fiecare moment și la fiecare scenă.

Seria X92 Pro se bucură și de capacități audio de top, fiind echipată cu un canal audio de tip 5.1.2, cu 25 de boxe și 160 de wați audio output, creând în intimitatea casei sunetul mult râvnit de cinema. În același timp, seria X92 are un canal de tip 2.1 și 60 de wați audio output. Ambele impresionează și dau naștere unei noi dimensiuni audio, devenind instrumentele preferate pentru experiențe audio-video de neuitat. Atât X92 Pro, cât și X92 vin echipate cu un sistem de top în domeniu, având componente hardware de la Onkyo și tehnologie de sunet de la Dolby Atmos®. Cu asemenea caracteristici, utilizatorul are sentimentul că pășește în lumea acțiunii, care devine mai
vie, mai palpitantă, prin sunetul care umple orice încăpere.

Design industrial premium

Aspectul ultra-subțire al seriei X92 Pro se datorează tehnologiei OD Zero Mini LED de la TCL, iar cadrul elegant din aluminiu face ca televizorul să se potrivească perfect în orice colț al casei. Designul deosebit este rezultatul cercetărilor în domeniu ale companiei, înglobând elemente futuristice, cum ar fi: îmbinarea mecanică, boxe îmbrăcate în piele sau materiale foarte subțiri, ușoare, durabile. În plus, seria X92 are și design acustic reflectorizant, ceea ce înseamnă că sunetele emise de boxele laterale se îndreaptă direct către ascultător, oferind o experiență audio net superioară.

O experiență de gaming așa cum ai visat

Seria X integrează și Game Master Pro TCL, gata să satisfacă nevoile generației următoare de gameri pasionați. Pachetul Game Master Pro include HDMI 2.1 și Wifi 6 pentru a asigura imagini clare, impecabile, chiar și pentru cadre de mare viteză, cu rată mică de lag. Combinația de Variable Refresh Rate (VRR), Auto Low Latency Mode(ALLM) și eARC oferă cea mai bună calitate audio-video pentru gaming, TV, seriale și filme. Având o rată de reîmprospătare de 120Hz, seria X, amplifică puterea culorilor, reduce încețoșarea și fragmentarea acestora, ceea ce face ca orice cursă de mașini din jocul tău preferat să se desfășoare într-un mod foarte realist.

Google TV

Seriile X92 Pro și X92 au Google TV încorporat, facilitând accesul la filme, seriale și conținut interactiv din aplicații și abonamente. Astfel, navigarea este simplă, rapidă și ușoară, iar tot conținutul preferat este disponibil într-un singur loc. Mai mult, utilizatorii pot descoperi lucruri noi de vizionat prin intermediul recomandărilor din aplicațiile favorite.

Prin mixul tehnologiei de top Mini LED, 8K și QLED de la TCL cu experiența de entertainment de la Google, seria X cu Google TV îi ajută pe consumatori să descopere și acceseze conținutul pe care-l îndrăgesc, calibrat în funcție de obișnuințele de consum, pe ecranele uimitoare de la TCL.

Funcționalități inteligente

Prin Magic Camera, experiența utilizatorului atinge un nou nivel: îmbinându-se televizorul cu mijloacele social media, seria X înglobează nenumărate posibilități de conectare. Atât X92 Pro, cât și X92 au Google-Duo preinstalat, simplificând apelurile video cu familia, prietenii și cei dragi. Ambele serii au preinstalate și programe de gesture instructions (instructiuni de mișcare), ca utilizatorii să poată interacționa cu televizorul prin simpla mișcare a mâinilor, în loc să folosească telecomanda sau comenzile vocale.

Seria TCL X92 – Mini LED 8K TV

Seria TCL X92 Pro – OD Zero Mini LED 8K TV

Lider detașat pe piața Mini LED TV

TCL a fost și continuă să fie dedicat utilizării tehnologiei Mini LED în seriile X încă din 2018, când brandul a prezentat pentru prima dată tehnologia sa Mini LED pentru ecranele TV.  După ce a reușit să atingă producția în masă de televizoare Mini LED, TCL a lansat X10, primul Mini-LED TV pentru piața globală, precum și 8 serii Mini-LED TV în America de Nord. Clădind pe această experiență și avansând cu succes prin introducerea de mini leduri pe sticlă, compania a lansat, în premieră, tehnologia Vidrian Mini LED în 2020.

La CES 2021, TCL a prezentat tehnologia OD Zero Mini LED, care minimizează distanța dintre stratul de backlight Mini LED și stratul ecranului LCD la 0, o realizare realmente impresionantă. Prin această inovație deosebită, TCL a creat un profil ultra-subțire, nemaiîntâlnit la televizoarele LED LCD, care, în curând, va fi introdus pe cât mai multe televizoare TCL în acest an.

Electrocasnice smart pentru casa viitorului prin strategia AI x IoT

TCL crede că televizorul este inima unui sistem inteligent în orice cămin, de aceea în cadrul evenimentului „Transcend Vision” a arătat cum a extins ecosistemul AI x IoT prin lansarea, în 2021, a liniei de televizoare Mini LED și QLED și a produselor IoT care pot fi controlate prin televizoarele TCL sau prin aplicația TCL Home App.

Dincolo de 65C825, TCL este mândru să prezinte și 55C728, premiat la EISA cu titlul Best Buy LCD TV, precum și Soundbarul TCL 8132, de asemenea premiat la EISA cu titlul Best Buy Soundbar.

Inovațiile și lansările prezentate fac parte din strategia AI x IoT a TCL prin care compania prezintă cele mai noi echipamente dotate cu inteligență artificială (AI) și dispozitive de zi cu zi, dotate cu senzori (IoT,) într-o gamă largă și impresionantă de oferte.