Synology  Inc. anunţă disponibilitatea modelului DiskStation DS416play, un NAS cu 4 bay-uri orientat către segmentul consumer. Noul echipament vine dotat cu un procesor dual-core de 1.6 GHz, cu posibilitatea de creştere a frecvenţei până la un maxim de 2.48 GHz. Este un server multimedia şi un mediu de stocare ideal, atât pentru utilizatorul de acasă cât şi pentru profesionistul din domeniul creative, ce vrea sa aiba acces rapid şi uşor la toata libraria sa digitală de imagini si filme.

“Datorită performanţelor sale îmbunătăţite, DS416play îţi va permite să realizei mai multe task-uri pe zi,” a declarat Jason Fan, product manager Synology Inc. “Pachetele software de tip add-on permit utilizatorului să organizeze şi să acceseze fişierele cu uşurinţă, extinzând capabilităţile NAS-ului dincolo de scopul său principal, acela de a stoca date. ”

 

Decodare video 4K şi conversie rapida a fişierelor video

 

DS416play oferă pasionaţilor de filme o decodare video 4K Ultra HD single channel sau 1080p full HD triple channel, ce permite conversia rapidă a fişierelor video pentru a putea fi redate pe orice dispozitiv.  Astfel, DS416play suportă o varietate mare de formate, simplificând streaming-ul filmelor favorite de pe NAS pe Apple TV, dispozitive DLNA, tablete, telefoane mobile şi PC-uri.

Performanţe superioare

Fiind alimentat de un procesor dual-core ce poate atinge o frecvenţă de 2.48 GHz, DS416play oferă performanţe superioare ce depăşesc 225 MB/s la citire şi 186 MB/s la scriere.