Synology, producător de renume mondial specializat în dezvoltarea și comercializarea de echipamente performante pentru stocarea datelor cu conectare la rețea, a lansat DiskStation DS420j – un dispozitiv de stocare în rețea ideal pentru utilizatorii casnici care au nevoie de un server de date, o soluție de Cloud personal, backup sau sincronizare.

Tehnica de calcul a evoluat enorm de la pătrunderea în secolul al XXI-lea și până acum, iar volumul de date generate de utilizatori a crescut exponențial în toată această perioadă. Tipologia utilizatorului de tehnologie a suferit modificări consistente și, drept rezultat, acesta nu se mai rezumă la utilizarea unui PC, ci dispune de cele mai multe ori și de un smartphone, un laptop și chiar o tabletă, eventual de o cameră foto. Toate acestea sunt folosite constant pentru a genera conținut, indiferent că vorbim despre fotografii, clipuri video sau documente digitalizate. Acestea sunt numai scenariile uzuale, pe care le întâlnim la fiecare pas. Lor li se adaugă un număr tot mai mare de creatori de conținut, indiferent că vorbim despre materiale video, prelucrări grafice, editări foto sau creații audio. Toate acestea au o valoare personală sau financiară pentru cei care le-au creat. De aceea sunt necesare soluții de stocare de calitate, cu fiabilitate sporită și flexibile, care să garanteze posibilitatea de a accesa datele, oricând și de oriunde. Din acest motiv, Synology a lansat DiskStation DS420j – un nou NAS prevăzut cu 4 bay-uri de 3.5” – pentru a putea oferi utilizatorilor atât performanțe de top, cât și siguranță sporită pentru datele stocate.

Pe măsură ce cantitatea datelor generate de dispozitive mobile, laptopuri și camere a crescut, sincronizarea și partajarea acestora s-au transformat în adevărate provocări pentru utilizatori. De aceea, ei au nevoie de o soluție fiabilă, care să le garanteze protejarea datelor digitale”, a spus Kevin Meng, Product Manager la Synology Inc. „DS420j reprezintă o soluție personală ușor de folosit pentru utilizatorii casnici și familiile care doresc să sincronizeze și să partajeze momentele prețioase”.

Echipat cu un procesor quad-core 64bit tactat la 1.4GHz, 1GB memorie RAM DDR4 și 2 porturi USB 3.0, noul Synology DS420j reprezintă rețeta perfectă pentru echilibrul optim dintre performanță și flexibilitate, putând deservi în acest fel un număr ridicat de utilizatori cu cerințe și nevoi variate. Totodată, consumul de energie este unul scăzut ce variază între 7.88W în modul hibernare și 21.71W atunci când este folosit activ. Platforma hardware performantă este completată de o soluție software pe măsură. Sistemul de operare DiskStation Manager dezvoltat de Synology este deja recunoscut pentru complexitate, flexibilitate și ușurința în utilizare.

Printre altele, acesta permite administrarea eficientă a colecției de fotografii, cu posibilitate de recunoaștere facială și recunoașterea subiectului, sau streaming-ul de conținut direct pe televizor, cu suport pentru Apple TV, Android TV și Samsung TV. De asemenea, este asigurată integrare deplină cu dispozitivele mobile, care pot fi folosite în acest fel pentru a obține acces la tot conținutul personal. Nu lipsesc nici soluțiile de backup și sincronizare, modulul pentru sisteme de supraveghere video sau suportul pentru server VPN.

Utilizatorii au posibilitatea de a instala peste 150 module opționale, sortate pe categorii, în funcție de aplicabilitate.

Synology DS420j este disponibil în România la un preț estimativ de 1650 RON, prin intermediul partenerilor autorizați. Pentru mai multe informații despre produs, vizitați pagina web a acestuia.