În cadrul celei de-a doua ediţii a Forumului Naţional de Securitate, ce se desfăşoară în zilele de 21-22 octombrie, în Bucureşti, Ilias Chantzos, Senior Director pentru Relaţii Guvernamentale şi Afaceri Publice, pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Symantec, va susţine prezentarea “Crearea unei apărări cibernetice eficiente.”

Prezentarea va sublinia importanţa creării siguranţei şi strategiilor de apărare cibernetică într-o perioadă în care securitatea cibernetică a luat amploare, iar mediul electronic este văzut drept o ameninţare de cel mai înalt grad de risc în tot mai multe ţări. Chantzos va discuta, totodată, şi despre tendinţele în securitate, inclusiv despre whitepaper-ul recent lansat ce dezvăluie analiza asupra unei echipe de hackeri profesionişti, cu capabilităţi avansate, numită Hidden Lynx.

Hidden Lynx este un grup foarte sofisticat de hackeri “de angajat”, format din 50 până la 100 de persoane, ce operarează din China. Grupul oferă sevicii complete şi metode de atac personalizate – inclusiv atacuri de tip zero day şi watering hole – pentru activităţi specifice de furt de informaţie de la o gamă largă de ţinte atât din rândul companiilor, cât şi a guvernelor. Hidden Lynx abilităţile necesare pentru a sparge unele dintre cel mai bine protejate organizaţii din lume prin folosirea unor tehnici de atac de ultimă oră şi n-a ezitat să atace computere extrem de bine protejate din industria de apărare. Exemplul cel mai semnificativ este compromiterea certificatului digital de securitate al firmei de securitate Bit9, o piatră de temelie în strategia de ajungere la ţintele finale din bazele industriale de apărare.

Ilias Chantzos, senior director pentru Relaţii Guvernamentale şi Afaceri Publice, Symantec: “Crearea de capabilităţi de apărare electronică include un plan naţional de cyber-defense ca parte din strategia naţională de securitate, indentificarea infrastructurii critice care trebuie protejată, cooperarea cu sectorul privat care, în modul cel mai probabil, se va ocupa de gestionarea infrastructurii, crearea unor platforme de distribuţie a informaţiei şi educarea utilizatorilor”.

În calitate de Senior Director al Symantec pentru programe de Relaţii Guvernamentale şi Afaceri Publice pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), Chantzos reprezintă Symantec în faţa corpurilor guvernamentale, autorităţilor naţionale şi organizaţiilor internaţionale, oferind consultanţă pe probleme de politici publice cu privire la securitatea IT şi existenţa şi managementul riscului de date.

Mai multe informaţii despre Hidden Lynx sunt disponibile pe blogul Security Response:

–  Whitepaper: http://www.symantec.com/content/en/us/enterprise/media/security_response/whitepapers/hidden_lynx.pdf

–  Blog post: http://www.symantec.com/connect/blogs/hidden-lynx-professional-hackers-hire

Pentru informaţii suplimentare despre Symantec Corporation şi produsele sale, vă rugăm să vizitaţi www.symantec.com sau să interacţionaţi cu Symantec la go.symantec.com/socialmedia.