Symantec a realizat un studiu care oferă o imagine de ansamblu a celor mai recente tendinţe malware şi adware mobile. Madware și malware sunt două tipuri de riscuri de securitate pentru Android și care s-au remarcat printr-o prezență consistentă în ultimii ani. Studiul este construit în jurul unor puncte centrale.

Procentajul de adware pentru mobil în Google Play creşte constant – 23% din totalul aplicaţiilor din Google Play, anul acesta, au conţinut o formă sau alta de adware, comparativ cu 15% în 2012.

Care sunt acţiunile care pot produce “madware-ul” (adware mobil foarte agresiv) – Două treimi din aplicaţiile madware colectează informaţii despre terminale, precum numărul IMEI sau producătorul şi modelul telefonului. În plus, o treime din aplicaţiile madware afişează reclame în bara de notificări, lucru care-i poate deranja pe utilizatori.

Malware-ul de Android continuă să crească exponenţial – În perioada iunie 2012 – iunie 2013, numărul familiilor malware cunoscute a crescut cu 69%, iar specimenele de malware cunoscut au crescut de aproape patru ori.

Mai multe informaţii puteti găsi pe:

·   Whitepaper: http://www.symantec.com/content/en/us/enterprise/media/security_response/whitepapers/madware_and_malware_analysis.pdf
·   Blog post: http://www.symantec.com/connect/blogs/android-madware-and-malware-trends