Ericsson împreună cu agenția de consultanță de afaceri Arthur D. Little și Universitatea Tehnologică Chalmers din Suedia au desfășurat un studiu comun despre impactul vitezei conexiunilor broadband asupra veniturilor unei gospodării.

Acest studiu la nivel microeconomic relevă care sunt pragurile de upgrade ale vitezei conexiunii broadband pentru a avea creștere semnificativă în ceea ce privește venitul unei familii. Aceste praguri sunt diferite pentru țările membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) față de cele pentru Brazilia, India și China (BIC), în corelație directă cu nivelul produsul intern brut al fiecărei țări.

Câteva rezultate importante, după ce au fost controlați alți factori care influențează veniturile (ca vârsta, sexul, educația, dimensiunea unei gospodării, aptitudini și domeniul de activitate) sunt:

  • În țările membre ale OECD, trecerea de la o viteză de 4 Mbps la una de 8 Mbps poate crește veniturile unei gospodării cu 120 de dolari pe lună
  • În Brazilia, India și China, trecerea de la o viteză de 0.5 Mbps la una de 4 Mbps poate crește veniturile unei gospodării cu 46 de dolari pe lună

„Rezultatele se aliniază cu studiul pe care l-am desfășurat anterior și care cuantifica impactul creșterii vitezei conexiunii broadband asupra PIB-ului a 33 de țări”, a declarat Sebastian Tolstoy, Vicepreședinte Dezvoltare și Strategie Radio, Ericsson. „Aceste studii indică faptul că accesul la o conexiune broadband are un efect benefic asupra economiei. Știm că viteza unei conexiuni contează și trecerea la o viteză mai mare a conexiunii de broadband are un impact pozitiv. Acum avem ocazia să arătăm date cantitative la nivel de gospodării, atât din țări membre OECD, cât și din BIC”, a adăugat acesta.

„Studiul acesta este o dovadă în plus că viteza conexiunii de broadband este un factor de creștere economică”, spune Martin Glaumann, Partner la Arthur D. Little. „Din păcate, în multe țări, există încă reglementări care nu permit atingerea potențialului maxim din punct de vedere al conexiunii broadband. În special în BIC, trebuie să există reglementări care să recunoască broadband-ul de mare viteză ca un necesar la nivel național. Acesta oferă membrilor unei gospodării ocazia de a-și îmbunătăți abilitățile și productivitatea prin educație și servicii de business online, dar și oportunitatea de a genera noi canale de consum”, a mai menționat Martin.

Întregul studiu se poate accesa la adresa: http://hugin.info/1061/R/1729555/577891.pdf