Tizen, WebOS, PlayStation, Roku și Fire OS formează topul platformelor de streaming TV

Populația globală de dispozitive de streaming TV și video a depășit acum 1,1 miliarde, conform celei mai recente analize a serviciului TV Streaming Platforms al Strategy Analytics. Raportul, care urmărește implementările trimestriale de dispozitive de streaming TV și video în 27 de țări majore, a constatat că Samsung este marca de top, cu 14% din dispozitivele utilizate, urmată de Sony (12%), LG (8%), Hisense (5%), TCL (5%) și Amazon (5%). Analiza arată, de asemenea, că platforma Tizen este cel mai important player în streaming TV, reprezentând 11% din dispozitivele implementate, urmată de WebOS (7%), PlayStation (7%), Roku OS (5%), Fire OS (5%), Android TV (4%) și Xbox (4%). Peisajul platformelor este încă relativ fragmentat, deoarece multe sisteme mai vechi, adesea proprietare, sunt încă în uz.

Cercetarea identifică importanța platformelor și dispozitivelor de streaming TV în dezvoltarea serviciilor video pe internet, cum ar fi Netflix, Amazon Prime Video și Hulu. Streamingul video este vizionat din ce în ce mai mult pe ecrane TV, mai degrabă decât pe dispozitive mobile, în special în timpul pandemiei, iar platformele de streaming TV vor deveni o forță dominantă în streamingul video în multe țări, pe măsură ce scade cererea de platforme tradiționale de televiziune cu plată, de broadcast și de home video.David Watkins, director la Strategy Analytics, a comentat: „Over-the-top video și video streamingul pe televizor este un peisaj complex și în evoluție în comparație cu dispozitivele mobile, unde domină doar două platforme. Proprietarii și dezvoltatorii de conținut trebuie să ia în considerare cu atenție cum să își direcționeze resursele și strategia către anumite mărci și platforme, deoarece tiparele de implementare geografică variază enorm. Urmărirea tactică actualizată frecvent a implementărilor platformei este un instrument valoros pentru a se asigura că serviciile ajung la cel mai mare public potențial.”

David Mercer, VP, Media and Intelligent Home, a adăugat: „Pe măsură ce platformele tradiționale de televiziune și video continuă să scadă, streamingul TV reprezintă viitorul televiziunii și al conținutului video. Pe parcursul următorului deceniu, ne așteptăm ca streamingul pe internet să domine consumul de conținut de televiziune și conținut video din întreaga lume. Această cercetare reflectă etapele timpurii ale evoluției platformelor care vor ajunge să domine acest ecosistem pentru mulți ani de acum înainte.”

Sursa: Strategy Analytics