Star Storage, furnizorul roman de top pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare si servicii Cloud, lanseaza Campania “Sangele este viata”, prin care isi propune sa sustinaCentrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti in directia colectarii si pastrarii in conditii optime a sangelui si sa promoveze necesitatea donarii de sange.

In prima parte a acestei campanii, Star Storage va face in perioada 18 – 31 decembrie o donatie pentru a dota Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti  cu urmatoarele echipamente, indispensabile pentru colectarea si pastrarea in conditii optime a sangelui:

  • O banca de sange – un echipament profesional de refrigerare pentru 336 pungi de sange;
  • Un echipament profesional de refrigerare pentru reactivi cu o capacitate de 500 litri;
  • 6 hemomixere.

Prin desfasurarea campaniei “Sangele este viata”, Star Storage isi propune urmatoarele obiective:

  • Dotarea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti cu echipamente la standarde europene;
  • Imbunatatirea conditiilor de donare prin reabilitarea / amenajarea spatiilor Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti;
  • Informarea publicului larg referitor la necesitatea implicarii in donarea de sange benevola, voluntara si neremunerata cu impact pozitiv in cresterea numarului donatorilor de sange in Romania.

Sangele este o parte esentiala, vitala si foarte pretioasa a corpului uman, o avutie pe care fiecare dintre noi o detinem, fara sa constientizam cat este de importanta. Si asta pana la un moment, cand o persoana draga are nevoie de sange a pentru fi salvata – abia atunci realizam adevarata valoare a gestului de a dona sange.

Si totusi Romania este pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste donarea de sange. Statisticile arata ca doar 1,7% dintre romani se afla pe lista donatorilor, in comparatie cu alte state europene: Danemarca – 10%;  Anglia – 9%; Olanda – 8%; Germania – 5,5%; Franta – 6%; Italia Sud – 4%; Italia Nord – 3%; Ungaria – 4,2%.

“In fiecare secunda exista un om care are nevoie de sange si consider ca fiecare dintre noi trebuie sa-si asume responsabilitatea donarii de sange, pentru ca atat timp cat suntem sanatosi si putem dona, trebuie sa o facem. Si asta nu pentru beneficiile care se acorda unui donator de sange, ci pentru ca noi suntem norocosi, pentru ca ne putem bucura de fiecare clipa a vietii noastre in timp ce sunt alti oameni care isi pierd viata nu pentru ca sufera de vreo boala grava, ci pentru ca nu au avut sangele potrivit la momentul potrivit.

Pe langa faptul ca sunt foarte putini donatori de sange la noi in tara, Romania mai are o problema, cea a dotarii tehnologice a Centrelor specializate, ceea ce creste impactul negativ pe care il are insuficienta sangelui, din cauza ca acesta se altereaza mult mai repede decat s-ar intampla daca Centrele ar fi dotate corespunzator. Medicina a evoluat foarte mult de-a lungul timpului si cu toate ca acum exista tehnologii speciale pentru pastrarea si transportul sangelui, acesta ramane o substanta foarte perisabila si de aceea este nevoie sa se faca donatii zilnic. De asemenea, sa nu pierdem din vedere faptul ca o persoana care doneaza sange la fiecare trei luni poate salva intr-un an 15 persoane.“, a declarat Catalin Paunescu, Managing Director, Star Storage.

Star Storage in decursul acestui an a avut doua campanii interne de donare de sange intitulate “Ziua donatorului de sange in Star Storage” si care s-au desfasurat in colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti. In cadrul acestor campanii, angajatii Star Storage au donat sange, fiind ajutati in acest demers de Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti care a pus la dispozitie o unitate mobila.