Star Storage, furnizorul român de top pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date și documente), servicii de externalizare IT și servicii Cloud, anunță participarea la HDS Next 2015: Emerging Technology Forum, în calitate de partener al Hitachi Data Systems (HDS), care are loc la Boston, USA, în perioada 12 – 14 mai. Forumul reprezintă o extindere a evenimentului anual HCP World în cadrul căruia se prezintă ultimele tendințe, portofoliul de produse și soluții proprii, precum și cele mai noi produse şi soluții software dezvoltate de către ecosistemul de parteneri globali pentru rezolvarea unora dintre cele mai mari provocări la nivel mondial din fiecare industrie.

Star Storage este partener Hitachi Data Systems de peste 12 ani, timp în care a dezvoltat soluții software inovative care completează şi pun în valoare avantajele competitive de top la nivel mondial ale platformei Hitachi Content Platform (HCP). Compania românească are un întreg portofoliu de produse certificate de către leader-ul mondial în soluții de stocare și management al informațiilor – Hitachi Data Systems, fapt care confirmă garanția calității şi integrarea lor completă cu platforma Hitachi HCP. Fiind deja utilizate pe patru continente de către o multitudine de companii din Fortune 500, recomandarea Hitachi Data Systems de a folosi cu încredere aceste produse vine ca o consecinţă firească.

Participarea la evenimentul din Boston este parte a strategiei de extindere la nivel internaţional a Star Storage și a consolidării prezenţei globale prin încheierea unor parteneriate cu cei mai importanţi jucători din sfera IT. În acest context, Star Storage a fost unul dintre cei mai activi parteneri ai evenimentului HDS Connect 2015, desfășurat la Las Vegas în perioada 27 -29 aprilie, în cadrul căruia a prezentat întregul portofoliul de soluții și produse care se integrează cu Hitachi HCP și sunt promovate la nivel internațional de Hitachi Data Systems.

„Suntem foarte onorați pentru participarea la HDS Connect 2015 și HDS Next 2015 două evenimente internaționale foarte importante pentru domeniul IT la nivel global. Participarea noastră din cadrul evenimentului de la Las Vegas – HDS Connect, a fost o confirmare a faptului că suntem pe calea cea bună şi că am anticipat corect tendinţe precum cloud-computing, automatizarea bazată pe metadate, inovaţia la nivelul societăţii prin intermediul tehnologiei sau în domeniul aplicaţiilor de gestiune a datelor medicale și a relaţiei cu pacienţii. Au fost discuţii foarte interesate și numeroase solicitări venite de la companii globale direct interesate de soluţiile și produsele noastre”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.

Produsele proprii Star Storage care au fost prezentate la HDS Connect 2015 și sunt promovate și în cadrul HDS Next 2015, sunt următoarele:

  • § Star Documentum Connector for HCP – produs software unic care oferă integrarea transparentă și migrarea conţinutului – fără întreruperi sau restricţii – între HCP şi platforma de administrare a conţinutului EMC Documentum. Star Documentum Connector pentru HCP asigură utilizatorilor beneficii cheie, precum îmbunătăţirea semnificativă a capabilităţilor de stocare și arhivare a conţinutului, creșterea performanţei, viteză de acces la informaţie, posibilităţi noi de căutări bazate pe metadate, consistenţa operaţiunilor de migrare, minimizarea complexității proceselor de back-up; activarea suportului de tip e-discovery pentru content și metadate sau pentru respectarea reglementărilor legale privind stocarea de content.
  • § SEAL – Secure Electronic Archive Library – o platformă enterprise pentru gestiunea securizată a arhivei electronice de documente și pentru managementul înregistrărilor. Cu o arhitectură scalabilă și integrat strans cu platforma de stocare de top HCP, SEAL este în conformitate cu standardele impuse de legislaţia nationala în vigoare (Legea 135/2007), precum și cu standardele internaționale și prezintă o interfață utilizator deosebit de prietenoasă comparativ cu sistemele tradiționale de tip DMS/ECM. Produsul poate fi utilizat într-o multitudine de scenarii, de la conversia documentelor din format hârtie în format electronic și arhivarea acestora, arhivarea e-mail-urilor (fișiere de tip Microsoft Outlook PST), mutarea conținutului pasiv din sisteme tradiționale de tip DMS/ECM până la regăsirea rapidă a informației în format electronic (eDiscovery) și partajarea acesteia.
  • § Mobile Customer Engagement – bazată pe platforma StarCapture Mobile, aplicație care oferă posibilitatea oricărei companii, indiferent de domeniul în care activează (asigurări, vânzări, distribuţie, sănătate etc.) să-şi construiască o echipă mobilă, care să fie prezentă în teren pentru interacţiune directă şi eficientă cu clientul. Datele clienţilor sunt preluate în câteva momente direct din fotografia cărţii de identitate făcută pe loc cu tableta, care are la bază sistemul de operare Windows 8.1, şi sunt folosite pentru a precompleta automat documentele, cum ar fi oferte, contracte, pachete comerciale etc.
  • § StarCapture for HCP – Enterprise Document and Data Capture – produs matur pentru captură de date și documente. Orice tip de fişier poate fi procesat, împreună cu imagini scanate, poate fi catalogat și apoi transmis eficient către aplicaţiile și sistemele care au nevoie de date. StarCapture asigură captarea eficientă a datelor și documentelor companiei indiferent de domeniul de activitate, extragerea informațiilor de valoare din documentele gestionate pentru utilizarea rapidă în procesele de afaceri și în relațiile cu partenerii de afaceri, scăderea costurilor administrării documentelor fizice și conformitatea cu reglementările legale sau interne.
  • § STATUS – Healthcare Hub and EMR (Electronic Medical Records) – platforma facilitează colaborarea în domeniul informațiilor medicale, utilizând tehnologia cloud computing pentru a îmbunătăți semnificativ calitatea serviciilor oferite. Fie că sunt analize de laborator, rapoarte medicale, date de analiză imagistică, medicaţie, STATUS este un loc sigur pentru a gestiona toate informațiile medicale ale pacienților şi în acelaşi timp o soluţie elegantă care, inclusiv prin intermediul dispozitivelor mobile, oferă acces securizat, în orice moment, la situația medicală consolidată a pacienţilor.

Produsele sunt oferite atât ca instalare la sediul clienților (on-premises), cât și ca serviciu în Cloud, iar mai multe informații despre acestea și întregul portofoliu este disponibil pe site-ul companiei Star Storage, www.star-storage.ro.