Star Storage,furnizor de top pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente),anunta lansarea noii generatii de servicii StarVault Cloud pentru clientii persoane juridice.

Noile servicii StarVault Cloud ale Star Storage adreseaza clientii persoane juridice din mediul privat (companii de tip enterprise, dar si IMM-uri) si din sectorul public. Portofoliul de servicii StarVault Cloud va fi completat trimestrial cu noi servicii care vor fi lansate gradual, pe tot parcursul acestui an.

Star Storage lanseaza aceste servicii cuo oferta speciala adresata in special companiilor mici si mijlocii care au nevoie de sprijin in aceasta perioada economica dificila: companiile care indeplinesc anumite criterii de eligibilitate sidoresc sa testeze serviciile StarVault, o pot face gratuit timp de 3 luni.

Serviciile StarVault Cloud de la Star Storage se pot incadra in trei categorii principale:Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) siSoftware as a Service (SaaS).

“Momentul actual este unul de analiza si evaluare pentru fiecare CEO, CFO sau manager referitor lareducerea costurilor de operaresicresterea eficientei operationaleprin utilizarea facilitatilor oferite de Cloud Computing. Cloud inseamna in primul rand reducerea costurilor si a riscurilor asociate cu administrarea infrastructurii IT&C. In plus, utilizand infrastructura pusa la dispozitie ca serviciu in cloud, capitalul care acum este directionat catre investitii in infrastructura de IT poate fi redirectionat rapid catre activitatile de baza, productive, generatoare de profit. Ca orice utilitate (apa, energie electrica) infrastructura pusa la dispozitie ca serviciu in cloud va fi utilizata doar in functie de necesitatile existente la un moment dat. Se platesteexact cat se folosestesidoar cand este nevoie. Spre exemplu, infrastructura necesara la un moment dat pentru nevoi temporare poate fi disponibila pentru productie in doar cateva minute si poate fi utilizata doar in perioada in care acele nevoi temporare se manifesta, eliminandu-se practic investitiile costisitoare in echipamente care nu sunt utilizate la intreaga lor capacitate si care necesita eforturi de implementare si administrare considerabile. Mediile de lucru colaborative si independente de locatie sunt de asemenea implementate cu usurinta. Angajatii, indiferent de echipa din care fac parte sau de echipamentele folosite, au acces la toate documentele si aplicatiile de care au nevoie si devin astfel mult mai productivi. S-a dovedit de asemenea ca diversele temeri privind, de exemplu, asigurarea securitatii datelor stocate in Cloud sau performanta sunt nejustificate, intrucat toate acestea sunt comparabile cu cele din cadrul abordarii clasice “, declara Catalin Paunescu, Managing Director Star Storage.

In mediul economic actual, din ce in ce mai competitiv si cu tot mai multe constrangeri, companiile sunt in permanenta cautare de solutii prin care sa poata reduce cheltuielile, inclusiv pe cele de IT&C, fara insa a face compromisuri legate de calitatea serviciilor. Utilizarea serviciilor Cloud oferite de Star Storage sau externalizarea infrastructurii IT si a centrului de date catre Star Storage este o astfel de solutie, care aduce incontestabilbeneficii majore si imediate:

  • reducerea costurilor si posibilitatea directionarii investitiilor catre activitatile de baza;
  • utilizarea capitalului pentru activitatea de baza, nu pentru investitii in infrastructura IT&C;
  • se platesteexact catsefolosestesidoar candestenevoie – fara costuri ascunse
  • se elimina bataile de cap si riscurile asociate cu implementarea si operarea infrastructurii IT&C si se pastreaza focusul pe activitatea de baza
  • centru de date propriu, in conformitate cu TIA-942, Tier-3;
  • calitate garantata strict prin SLA -disponibilitate garantata de 99.98%;
  • suport la cel mai inalt nivel, in regim permanent -24x7x365;

Un studiu citat de Forbes recent (aprilie 2012) arata ca Guvernul Statelor Unite economiseste deja 5,5 miliarde de dolari prin folosirea serviciilor de tip Cloud de trei ani incoace si aceasta economie ar putea ajunge la 12 miliarde prin extinderea acestui tip de servicii. De asemenea, multe tari europene au adoptat strategii similare, cum ar fi programul G-Cloud din UK, care isi propune economii de 180 mil. £ in urmatorii 3 ani (2012-2014) prin adoptarea cloud computing si utilizarea unui set comun de aplicatii disponibile in cloud.

“Serviciile noastre de Cloud sunt oferite pe baza unor costuri lunare fixe, in functie de nevoile existente la un moment dat intr-o companie sau institutie a staului, costuri care includ si toate cheltuielile operationale. Nivelul ridicat de securitate si disponibilitate a infrastructurii gazduite in Centrul de Date Star Storage – in conformitate cu standardul TIA-942, Tier-3, cu o disponibilitate garantata a facilitatilor (electroalimentare, climatizare) de 99,98% pe an este inca un motiv pentru a fi convinsi ca aceste servicii reprezinta alegerea potrivita atat pentru companiile private din Romania, indiferent de dimensiunea lor si domeniul in care activeaza, cat si pentru institutiile din sectorul public.”, adauga Catalin Paunescu, Managing Director Star Storage.

 

Sursa: www.star-storage.ro