Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) și Sony Network Entertainment International LLC (SNEI) anunță înființarea Sony Interactive Entertainment LLC (SIE). Compania va îngloba toate filialele și se va ocupa de hardware, software, conținut și operațiuni legate de serviciile oferite din rețea. SIE va avea sediul în San Mateo, California, cu filiale în Tokyo și Londra, începând cu 1 aprilie 2016.

 

“Prin integrarea beneficiilor PlayStation pe hardware, software, conținut și servicii de rețea, SIE va deveni o companie mult mai puternică cu un obiectiv clar, acela de a accelera dezvoltarea business-ului PlayStation®”, a declarat Andrew House, președinte și CEO Global la Sony Computer Entertainment Inc., responsabil de divizia Network Entertainment din cadrul Sony Corporation “Împreună cu partenerii noștri, SIE va dezvolta în continuare servicii și produse menite să inspire utilizatorii. Vrem să fim lideri pe piață și vom munci din greu pentru a maximiza valoarea companiei, coordonând activitatea din mai multe colțuri ale lumii”.

 

     Contextul și motivul din spatele SIE LLC

SCE, o companie înființată în noiembrie 1993, a lansat primul sistem PlayStation în Japonia în decembrie 1994, stabilind o nouă piață în materie de gaming. De atunci, SCE a continuat să dezvolte zona de gaming prin crearea unor soluții inovatoare cu fiecare generație, ultimul lansat fiind platforma PlayStation 4 care a revoluționat industria de gaming. De asemenea, SCE și dezvoltatorii de jocuri au lansat până acum o varietate de titluri apreciate în întreaga lume.

SNEI a fost înființată în aprilie 2010 și de atunci a furnizat un portofoliu solid de servicii oferite de rețea prin intermediul platformei premium de servicii PlayStation Network (PSN). SNEI dezvoltă industria de gaming prin crearea de conținut online: platforma PlayStation Store, prima destinație pentru utilizatorii care vor să aibă acces la cele mai noi titluri de software, PlayStation Plus, o platformă în care membrii au acces la acțiunile multiplayer și la jocurile de top sau PlayStation Now, o platformă de streaming pentru utilizatorii care vor să aibă acces la jocurile pentru PlayStation 3. Alte servicii inovatoare oferite de PlayStation  mai sunt și PlayStation Video, o bibliotecă vastă cu filme din toate timpurile și show-uri TV, dar și PlayStation Music, care oferă experiența audio Spotify.

Încă din momentul lansării sale în noiembrie 2013, PlayStation 4 bate record după record peste tot în lume, iar PSN care și-a extins operațiunile pe scară largă în noiembrie 2006, continuă să-și extindă rețeaua ajungând la milioane de utilizatori în fiecare zi. În același timp, zona de hardware, software, conținut și cea a serviciilor oferite de rețea este într-o continuă dezvoltare și de aceea este important ca SCE și SNEI să-și unească forțele creând o singură companie. În acest mod, PlayStation va furniza în continuare experiențe de neuitat utilizatorilor din întreaga lume.