Primul sistem informatic dedicat managementului complet al interventiilor chirurgicale din Romania, ARMONIA®Bloc Operator, a fost prezentat in exclusivitate in cadrul Congresului al 13-lea, organizat de Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania, in perioada 30 octombrie-1 noiembrie 2014.

Disponibil pe dispozitive mobile, sistemul acopera activitatile de planificare, gestionare si efectuarea raportarilor pentru interventii chirurgicale.

Utilizatorii sistemului pot accesa lista de pacientii aflati in asteptare si pot gestiona resursele necesare interventiei chirurgicale: personal medical, materiale sanitare, echipamente, dispozitive, sala de operatie etc. Validarea etapelor pregatitoare, dosarul anestezistului, registrul interventiei chirurgicale sunt doar cateva dintre functionalitatile, dedicate personalului medical abilitat, care ofera o perspectiva completa asupra fluxului de lucru si asupra pacientului, pe tot parcursul sederii in Blocul Operator.

ARMONIA®Bloc Operator este interoperabil cu sistemul HIS (Hospital Information System) si poate fi integrat cu alte aplicatii medicale de laborator, ANAPAT sau radiologie. Informatiile despre istoricul medical al pacientului in spital, inclusiv rezultatele analizelor, pot fi preluate si puse la dispozitia personalului de pe sectia de Chirurgie. In plus, informatiile de raportare din aplicatie sunt preluate in raportari SIUI si DRG.

“Solutia noastra pentru chirurgie propune mai mult decat o serie de functionalitati pentru managementul resurselor. Este un instrument de colaborare pe zona de chirurgie si are un rol important in simplificarea comunicarii si in reducerea riscului. La nivel managerial, avantajul consta in transparenta asupra intregului flux.” Luigi Perrone, Consultant Teamnet Dedalus

Sistemul aduce si o serie de functionalitati prin care raspunde nevoii de mobilitate si de rapiditate a personalului care lucreaza in Blocul Operator. Timpul de introducere a datelor este minim datorita listelor de protocoale si sabloane de lucru, care necesita doar adaptari la particularitatile fiecarui caz.

Sistemul este disponibil pe dispozitive mobile, astfel incat informatiile pot fi completate pe masura primirii lor, direct in sistemul informatic. In plus, date despre disponibiltatea salilor, despre resursele disponibile sau despre pacienti, pot fi consultate din salon sau din orice alta locatie.

“Interfata este foarte intutitiva si permite personalului medical sa partajeze rapid informatii si sa rezolve probleme organizatorice. Cu ajutorul sistemului informatic, am crescut eficienta procesului de planificare si am usurat munca tuturor celor implicati.” Dr. Maurizio Sebastiani, Director Bloc Operator, A.O. Umberto I – Ancona, un consortiu de 3 spitale, cu 24 de Sali de operatie si peste 18000 de interventii/an.