SIVECO, liderul caselor romanesti de software , primeste pentru a patra oara titlul Ruban d’Honneur, decernat de juriul prestigioasei competitii European Business Awards. Aceasta recunoaste si promoveaza excelenta, cele mai bune practici, inovatia si etica in comunitatea de afaceri, acordand premii personalitatilor si organizatiilor care au obtinut rezultate de exceptie.

In cadrul aceleiasi competitii, SIVECO Romania a primit, pentru al cincilea an consecutiv, si titlul de Campion Public National. Acesta este desemnat, pentru fiecare tara, pe baza votului public online. In acelasi mod va fi desemnat si Campionul European, respectiv compania care va obtine cel mai mare numar de voturi in cadrul campaniei online desfasurate in perioada 14 ianuarie – 25 martie 2014.

Cei mai buni in Europa

Pe baza evaluarii juriului competitiei, format din lideri de afaceri, reputati academicieni si antreprenori de succes, SIVECO Romania se situeaza in topul celor mai performante si inovatoare 100 companii europene, recunoasterea performantelor companiei fiind recompensata cu titlul Ruban d’Honneur, la categoria The Infosys Business of the Year Award.

SIVECO a mai primit acest titlu in 2009, pentru activitatea de responsabilitate sociala, in 2011 pentru succesul in afaceri, inovare si etica, si in 2012, pentru performantele obtinute in exportul de produse si servicii software.

Adrian Tripp, CEO al European Business Awards, declara: “Va felicit pentru ca ati intrat – din nou – in elita celor 100 de detinatori ai trofeului Ruban d’Honneur si ati devenit unul dintre cei doar 30 de Campioni Publici Nationali. Reprezentati, oficial, unul dintre cele mai dinamice si interesante organizatii din Europa, confirmand in mod activ principiile de baza ale European Business Awards: succes, inovare si etica. Este un privilegiu si o onoare deosebita pentru o companie sa obtina acest statut.”

Campionii publicului

Titlul de Campion Public National reprezinta o distinctie importanta in mediul de afaceri european, votul publicului oferind companiilor un mod de a-si evidentia realizarile in fata unei audiente extrem de largi, pe intregul continent.

Votul public online pentru Campionul European este o etapa introdusa in 2013 de organizatori pentru a aduce un plus de popularitate si interactivitate concursului.

Filmul de prezentare SIVECO poate fi vizionat si votat la

http://www.businessawardseurope.com/vote/detail/romania/8294.

El contine o succinta trecere in revista a celor mai importante etape din viata companiei, in 2013, un „an de glorie” pentru echipa SIVECO datorita celor peste 20 de premii nationale si internationale obtinute. 

“Multumim celor care ne-au votat deja, in faza nationala, desemnandu-ne numarul 1 in Topul European Business Awards. Suntem extrem de bucurosi ca ne-am calificat in cea de-a doua etapa si este o mare mandrie pentru noi sa concuram alaturi de cele mai importante companii europene. Facem astfel cunoscuta valoarea exceptionala a specialistilor romani, capabili sa concureze la cel mai inalt nivel in competitii de varf, internationale. Ii incurajam pe toti cei care cunosc activitatea echipei noastre sa se exprime si in aceasta noua etapa a competitiei, oferindu-ne votul lor pentru titlul de Campion Public European”, a declarat Doina Binig, Vicepresedinte Strategie si Chief Operating Officer al SIVECO Romania.

Gala European Business Awards in care sunt decernate trofeele competitiei se desfasoara la Atena, in luna mai 2014. 

2013 – „anul gloriei” pentru SIVECO

2013 a fost anul in care echipa SIVECO a primit un numar record de distinctii in competitii nationale si internationale majore. Printre cele mai importante succese, mentionam:

1. In Sri Lanka, proiectul “Continut educational pentru copii cu nevoi speciale” a fost recompensat cu cea mai inalta distinctie acordata la nivel mondial unui proiect IT: World Summit Award Winner. Este o performanta exceptionala, SIVECO fiind singura companie din Romania care castiga aceasta medalie de doua ori.

2. La Dubrovnik, in Croatia, reprezentantul SIVECO a urcat de doua ori pe scena galei International Project Management Association (IPMA), pentru a primi medalia de aur (proiectul eLearning “Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii“, implementat de Ministerul Educatiei Nationale, prin UMPFE, in parteneriat cu SIVECO si Universitatea Nationala de Aparare “Carol I”) si medalia de bronz (proiectul “Dezvoltarea de continut educational multimedia interactiv pentru sistemul educational din Kazahstan“). Podiumul a apartinut in exclusivitate Romaniei (si SIVECO) in conditiile in care medalia de argint nu s-a acordat. “Proiectele voastre schimba mentalitati”, a declarat unul dintre membrii juriului competitiei, apreciind faptul ca este pentru prima oara in istoria premiilor oferite de aceasta prestigioasa organizatie mondiala cand singurele proiecte finaliste la o categorie sunt din domeniul educatiei.

3. La Londra, in cadrul European IT & Software Excellence Awards 2013, SIVECO a stabilit un record al competitiei fiind triplu castigator pentru: Sistemul IT implementat la Agentia de Plati, Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), pentru Proiectul informatic dezvoltat pentru Banca Nationala a Moldovei si pentru Sistemul informatic integrat SIVECO Applications, implementat la ACET Suceava.

4. La Los Angeles, in cadrul Best in Biz Awards EMEA 2013, competitie de business jurizata de prestigiosi membri ai presei si analisti de business din toata Europa, SIVECO a primit medalia de bronz pentru sistemul integrat de gestiune a resurselor intreprinderii SIVECO Applications 2020, la categoria “Enterprise Product of the Year”.

De-a lungul existentei sale, SIVECO a primit peste 180 de premii naționale si internationale.