SIVECO Romania va furniza continut educational interactiv pentru invatamantul primar din Malta, unul dintre cele mai competitive sisteme educationale din Europa.

Recent, SIVECO Romania a semnat un contract cu Ministerul Educatiei din Malta, conform caruia, pana in iulie 2014, toate scolile primare de stat, particulare si catolice din Malta vor beneficia de continut digital interactiv adaptat cerintelor curriculumului national, pentru patru din cei sase ani de studiu, corespunzatori ciclului primar. Solutia va include continut personalizat 100%, adaptat curriculei nationale malteze, de catre SIVECO Romania, precum si continut deja realizat (ready made content), livrat de compania britanica Planet Sherston.

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est, iar Planet Sherston se regaseste in topul furnizorilor de continut educational pentru invatamantul primar din Anglia, cu un portofoliu de peste 18.000 de scoli.

In urma unei licitatii publice, Ministerul Educatiei a atribuit contractul consortiului format din cele doua companii furnizoare de eContent, consortiu in cadrul caruia SIVECO este lider. Cele doua echipe partenere au participat de curand la targul educational “EMBED 2013: Celebrating best use of ICT in education in the Maltese Islands”, care pune accent pe modul in care tehnologia poate sprijini procesul modern de invatamant.

Evenimentul, desfasurat intre 20 si 27 noiembrie, a atras vizitatori de toate varstele. Profesorii si elevii au putut aprecia si testa in standul SIVECO Romania produsele care le sunt destinate. Reactia entuziasta a celor mici a demonstrat ca, atunci cand sunt atent adaptate scopului educational, tehnologii precum Augmented Reality sau multi-touch, precum si manualele digitale interactive pot imbunatati colaborarea intre elevi si profesori, ii motiveaza sa invete si sa experimenteze, facand trecerea de la invatarea bazata pe memorare, la cea bazata pe descoperire si construire a cunoasterii.

Vizitatorii au putut studia si lectiile interactive destinate invatamantului secundar, deja livrate de SIVECO in cadrul proiectului in curs.

“Suntem bucurosi ca am castigat un nou proiect national complex, de anvergura, in Malta, unde implementam deja un proiect major, care se adreseaza invatamantului secundar. Am devenit astfel un partener strategic, pe termen mediu si lung, pentru Ministerul Educatiei din Malta. Particularitatea acestui nou proiect o reprezinta tocmai grupul-tinta caruia ii este destinat, respectiv elevii si cadrele didactice din invatamantul primar, unde SIVECO si-a unit fortele cu una dintre cele mai prestigioase firme din domeniu din Marea Britanie, oferind astfel solutia castigatoare. Abordarea stiintifica si pedagogica a proiectului imbina viziunea moderna, specifica secolului XXI, a Uniunii Europene, cu elementele traditionale ale educatiei de sorginte anglo-saxona, model educational cu rezultate remarcabile de secole. Malta reprezinta un vector avansat in educatie nu numai in Europa, care a adoptat un model unic de reforma a curriculei nationale, imbinand viziunea Uniunii Europene cu cea a spatiului Commonwealth” declara Iulian Manea, Director Regional, Departamentul Vanzari Internationale din cadrul SIVECO Romania.

Lectiile digitale interactive pe care SIVECO le va dezvolta pentru scolile malteze din ciclul primar inglobeaza rezultatele celor mai avansate studii stiintifice si cercetari efectuate in acest domeniu si transpun in realitate concepte inovatoare in educatie.

Proiectul este finantat din fonduri europene si va avea o durata de implementare de un an. Noul contract vine in continuarea proiectului deja in curs de derulare, care se adreseaza invatamantului secundar, in cadrul caruia SIVECO dezvolta si furnizeaza Ministerului Educatiei din Malta continut educational digital personalizat pentru primii doi ani de studiu din invatamantul secundar (Form 1 si 2). Pe langa lectiile interactive pentru elevi, se adauga un program de instruire pentru 800 de profesori si un instrument de tip “content authoring tool”, care permite profesorilor sa isi creeze propriile lectii, adaptate la planul de predare si la cerintele elevilor.