SIVECO Romania, principala companie romaneasca de software si unul dintre liderii regionali in domeniile eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, anunta o investitie strategica realizata de managementul companiei, care achizitioneaza integral pachetul de actiuni detinut de Enterprise Investors si Intel Capital. Achizitia este finantata printr-un imprumut acordat de Raiffeisen Bank.

Incepand din anul 2005, Enterprise Investors si Intel Capital au detinut 32,5% din actiunile companiei. Intel Capital este fondul global de investitii si, totodata, organizatia care se ocupa de fuziuni si achizitii in cadrul Intel, iar Enterprise Investors este cel mai mare fond de investitii din Europa Centrala si de Est.

Pentru SIVECO, expertiza internationala si resursele celor doua fonduri de investitii au insemnat un impuls si un sprijin spre dezvoltarea unei afaceri de succes la scara regionala.

Dupa 8 ani de colaborare se poate afirma ca asteptarile au fost indeplinite de ambele parti.

“Am invatat foarte mult din parteneriatul cu Intel si Enterprise Investors. Interesul investitorilor pentru compania noastra ne onoreaza, dar am decis sa ne valorificam noi insine atuurile si experienta castigata. Pornim pe acest drum cu mare incredere, bazandu-ne pe profesionalismul echipei noastre si pe portofoliul de produse de care dispunem, si suntem optimisti ca vom sti sa impulsionam dezvoltarea afacerilor noastre pe piata locala si internationala”, declara Irina Socol, co-fondator, Presedinte si CEO SIVECO Romania.

Marcin Hejka, Director al Intel Capital pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu, Africa si Rusia, a declarat: “De la investitia noastra din 2005, am vazut cum SIVECO a crescut si a devenit unul dintre principalii jucatori in domeniul eLearning si al aplicatiilor software pentru companii. M-am ocupat personal de aceasta investitie si sunt fericit sa vad ca SIVECO a avut succes. Intel Capital felicita managementul SIVECO pentru aceasta tranzactie”.

“SIVECO a evoluat dintr-un furnizor national de software intr-un jucator international semnificativ si suntem bucurosi ca am sprijinit expansiunea companiei pe pietele internationale. Suntem incantati indeosebi de evolutia platformei de eLearning, care a devenit rapid motorul dezvoltarii internationale a SIVECO. Sunt sigur ca echipa de management si actualii actionari vor continua sa implementeze strategia de crestere si vor reedita succesele deja inregistrate si pe alte piete in crestere rapida”, a spus Rafal Bator, Partener la Enterprise Investors, responsabil cu aceasta investitie.

Fata de 2005, cifra de afaceri a companiei a crescut de la 35 milioane USD pana la 89 de milioane USD in 2012, SIVECO desfasurand in prezent proiecte in 27 de tari si detinand un portofoliu de peste 1.500 de clienti pe piata locala si internationala.

Compania a deschis in acest interval de timp cinci birouri de reprezentare comerciala in Bulgaria (din 2008), Emiratele Arabe Unite (din 2010), Belgia/Comisia Europeana (din 2011), Kazahstan (din 2012) si Turcia (din 2013).

“SIVECO Romania si-a castigat o reputatie solida pe piata din Europa, Orientul Mijlociu, in tarile CIS, in Africa de Nord si deruleaza peste 20 de contracte cu importante organizatii ale Comisiei Europene. Suntem convinsi ca, asa cum am reusit sa ne castigam pozitia de lider local IT si de lider regional in domeniul integrarii software, vom sti sa o si consolidam. Dorim sa continuam in ritm alert extinderea pe pietele straine”, afirma Alexandru Radasanu, co-fondator, Vicepresedinte Cercetare-Dezvoltare al SIVECO Romania.

Proiectele dezvoltate si implementate de SIVECO au primit de-a lungul timpului peste 180 de premii, numai in 2013 compania cucerind 12 premii la cele mai mari concursuri internationale.

Intre rezultatele exceptionale obtinute se numara triplul succes mondial la concursul anual al IPMA (International Project Management Association) si dubla victorie la WSA (World Summit Award).

O notorietate internationala deosebita a castigat proiectul de eLearning destinat invatarii colaborative, incluzand tehnologie de tip “Multi-touch” (http://proiecte.pmu.ro/web/transdisciplinarfse/).

Succese rasunatoare au obtinut si proiectele de eContent implementate de SIVECO pentru sistemul de invatamant din Kazahstan precum si pentru copiii cu nevoi educationale speciale (http://scolispeciale.edu.ro).

Actuala structura a actionariatului SIVECO Romania include SIVECO Netherlands si persoane fizice din actualul management al companiei.