• Ericsson va ajuta SingTel să implementeze prima rețea 4G/LTE comercială din Singapore
  • Rețelele 3G ale SingTel au fost modernizate pentru a susține viteze de transfer de date de până la 42Mbps folosind tehnologie dual carrier (DC-HSPA), oferindu-le  astfel utilizatorilor  o experiență îmbunătățită de broadband mobil
  • Soluția IP end-to-end furnizată de Ericsson reprezintă un proiect realizat la cheie și include o rețea de acces radio multistandard susținută de stații de bază RBS 6000, precum și soluții Evolved Packet Core și Evolved Packet Gateway dezvoltate pe routere SSR 8000 Smart Services

Cu suportul Ericsson, SingTel devine primul operator care va lansa o rețea 4G/LTE comercială în Singapore.

SingTel colaborează cu Ericsson încă de la primul proiect de implementare al rețelelor sale 2G. Acum, Ericsson joacă un rol important în transformarea rețelei 2G/3G a SingTel într-o rețea multi-standard care suportă capacități 4G/LTE prin furnizarea unui proiect la cheie care include servicii de instalare, de punere în funcțiune și de optimizare radio.

Rețeaua SingTel 4G/LTE va funcționa atât pe frecvențe de 1,8GHz, cât și pe cele de 2,6GHz, și va acoperi 80% din teritoriul insulei până la sfârșitul anului și toată insula până în primele luni din 2013. SingTel va lansa și soluții eterogene de rețea, care vor include stații de bază de tip small cell pentru a deservi zonele cu trafic mare de date mobile.

Pentru a furniza o experiență îmbunătățită de navigare mobilă pe Internet, rețeaua 3G a fost modernizată pentru a susține viteze de până la 42Mbps cu ajutorul tehnologiei dual carrier (DC-HSPA). Astfel, SingTel va fi pregătită pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea să se bucure de varietatea de telefoane 4G/LTE disponibile pe piață.

„Pe măsură ce tot mai multe telefoane și tablete compatibile cu LTE sunt lansate pe piață, devine din ce în ce mai important pentru noi ca operatori să răspundem nevoilor utilizatorilor și să le oferim servicii mai rapide și un plus de performanță a rețelei. Tocmai de aceea, am făcut toate eforturile alături de Ericsson pentru a lansa această nouă rețea 4G/LTE,” a declarat Yuen Kuan Moon, CEO Consumer Singapore, SingTel.

În Singapore, rata de penetrare a telefoniei mobile depășește 150 de procente și, conform unui studiu recent Ericsson ConsumerLab, locuitorii orașului Singapore se află, la nivel mondial, pe primul loc în ceea ce privește numărului de telefoane inteligente deținute (74%) și pe locul al doilea în ceea ce privește numărul de tablete deținute (31%). Toți acești factori au contribuit la creșterea traficului de date mobile și a dus la decizia SingTel de a lansa o rețea 4G/LTE.

„Parteneriatul cu SingTel este foarte important pentru Ericsson, deoarece SingTel este cel mai avansat operator din punct de vedere tehnologic din regiune. Suntem încântați că au încredere în noi și ne-au ales încă o dată ca furnizori principali de soluții tehnologice de rețea. Sunt de părere că această colaborare dovedește faptul că Ericsson poate ajuta operatorii să implementeze cu succes proiecte complexe, de mare anvergură. Mai mult decât atât, acest parteneriat confirmă poziția noastră de lider pe piața 4G/LTE și consolidează relația noastră cu SingTel, relație care a început în 2003,” a adăugat Nicholas Seow, Președinte și Country Manager pentru Singapore și Brunei, Ericsson.

Soluțiile Ericsson de transformare a rețelei includ stații de bază multistandard RBS 6000, soluții Evolved Packet Core (EPC) cu Evolved Packet Gateway (EPG) susținute de routere SSR 8000 Smart Services și SGSN-MME, precum și facilități de rețele SON (self-organizing networks) ce permit accelerarea procesului de implementare, și servicii de administrare a rețelei prin sistemul Ericsson de suport al operațiunilor pentru radio și nucleu (OSS RC). Rețeaua este deja pregătită pentu a susține o nouă generație de Internet mobil și poate fi modificată ușor pentru a susține LTE-Advanced.

Ericsson a semnat până în prezent 88 de contracte pentru dezvoltarea de rețele LTE/EPC în 38 de țări de pe 5 continente. Astfel, Ericsson își menține poziția de lider pe piața de soluții LTE și de broadband mobil, acoperind 305 milioane din totalul de 455 milioane de utilizatori de LTE existenți la nivel global.