Un nou raport, publicat de AMD în parteneriat cu 451 Research, constatată că, deși organizațiile financiare sunt mai avansate în ceea ce privește digitalizarea decât piața în general, 82% dintre acestea indică faptul că sunt încă necesare schimbări în următorii 3-5 ani pentru a ca acestea să rămână competitive. De asemenea, organizațiile din domeniul serviciilor financiare și al asigurărilor (FSI) trebuie să fie atente pnetru a gestiona simultan riscurile.

Atât clienții de retail, cât și cei din mediul buisness se așteaptă la un angajament mai bun și mai profund pe canalele bancare și de asigurări digitale, în același timp în care organizațiile FSI se confruntă cu mandate de reglementare în creștere. A rămâne agil și a ține pasul cu aceste noi cerințe devine din ce în ce mai dificil atunci când aplicațiile sunt împinse în afara domeniilor lor obișnuite.

Transformarea digitală are multe fațete, dar este bine cunoscut faptul că perspectivele îmbunătățite bazate pe date, întreprinderile pot îmbunătăți serviciile oferite clienților, pot crește eficiența operațională și pot concura mai eficient. Cu toate acestea, integrarea datelor în noi cazuri de utilizare poate fi riscantă, dacă nu este bine gestionată, iar acest lucru este valabil în special pentru organizațiile FSI.

Construirea noilor capacități de securitate ca parte a efortului de transformare digitală poate reduce unele dintre riscurile complexe cu care se confruntă zilnic întreprinderile FSI și poate proteja datele în timp ce acestea sunt în lucru. Din fericire, o nouă clasă de protecții de date bazate pe siliciu poate proteja datele de observare în cadrul procesorului, ceea ce poate reduce dramatic riscul de spionaj al datelor, chiar și la nivelul plăcii de bază. Ce înseamnă asta? Administratorii de drept nu vor fi autorizați să acceseze datele.

Cazurile de utilizare a unor tehnologii mai bune de protecție a datelor sunt abia la început de a fi înțelese. De exemplu, frauda sau spălarea de bani pot fi detectate, păstrând în același timp confidențialitatea clienților. În plus, evaluările de credit și de risc și analizele de tranzacționare financiară pot fi efectuate fără ca părțile să divulge date sensibile către concurenți. Oportunitățile sunt vaste.

Pentru a citi raportul complet consultați aici. Pentru a afla mai multe despre inițiativele AMD privind securitatea datelor consultați aici.