Seagate, lider mondial în soluțiile de stocare a datelor, și HTC VIVE, lider mondial în domeniul dispozitivelor mobile inteligente și al realității virtuale (VR), au lansat împreună Seagate® VR Power Drive ajutând utilizatorii dispozitivelor VR să-și extindă capacitatea de stocare și durata de viață a bateriei.

 

Realitatea virtuala se dezvoltă cu mare viteză și impuls in China, iar aplicațiile VR apar una după alta in domeniul divertismentului, educației și asistenței medicale, etc. Odată cu extinderea pieței globale a hardware-ului VR, piața de conținut, inclusiv jocurile VR, filmele VR și televiziunea, precum și streamingul live, cresc rapid, oferind utilizatorilor o experiență de divertisment mai cuprinzătoare.

Conceput pentru dispozitivul VRV all-in-one VIVE FOCUS ™, unitatea de stocare Seagate VR Power Drive combină un suport extern de stocare mobilă și o baterie portabilă într-o singură soluție. Îi ajută pe utilizatori să-și extindă timpul de utilizare, oferindu-le o mulțime de spațiu de stocare suplimentar pentru a transporta și susține conținutul VR și mobil, precum și o durată suplimentară de viață a bateriei.

Seagate VR Power Drive oferă o capacitate de stocare de 1000 GB pentru conținutul digital al utilizatorilor. Cu ajutorul cablului MicroB integrat și al adaptorului USB-C, unitatea se poate conecta cu ușurință la VIVE Focus fără ajutorul unui computer care permite utilizatorilor să acceseze direct biblioteca lor de fișiere stocate pe unitatea VR Power Drive de la VIVE Focus. În plus, acumulatorul de 5000 mA integrat al unității permite utilizatorilor să extindă durata de viață a bateriei dispozitivului VR oriunde. Seagate VR Power Drive oferă, de asemenea, utilizatorilor săi o clemă pentru curea pentru a crește portabilitatea unității.

Utilizatorii de smartphone-uri HTC pot extinde capacitatea telefoanelor mobile prin conectarea directă la unitatea Seagate VR Power Drive pentru a accesa, a vizualiza și a crea o copie de rezervă pentru conținutul lor mobil sau pentru a extinde durata de viață a bateriei a telefoanelor lor cu o singură mutare a unui switch.

“De la înființarea parteneriatului strategic cu HTC Vive în luna ianuarie, am colaborat și ne-am angajat să dezvoltăm în comun soluții pentru dispozitivele VR. Astăzi, suntem încântați că am conceput modelul Seagate VR Power Drive, adaptat Vive Focus, aplicând expertiza unică de stocare a companiei Seagate pentru a răspunde nevoilor crescânde de date ale utilizatorilor VIVE Focus “, a declarat Jim Murphy, vicepreședinte executiv la nivel mondial vânzări și marketing, Seagate Technology. “Seagate a acordat o atenție deosebită dezvoltării domeniilor de aplicații în curs de dezvoltare. Vom continua colaborarea cu partenerii de top din industrie, în conformitate cu cerințele actuale de pe piața aplicațiilor, și ne vom alătura lor în dezvoltarea de produse de stocare inovatoare pentru a face față împreună provocărilor legate de stocare. În anii următori, vom continua să cooperăm cu HTC Vive și să optimizăm în continuare soluțiile de stocare în funcție de caracteristicile aplicațiilor VR pentru a răspunde mai bine nevoilor speciale de date ale produselor Vive și pentru a aduce utilizatorilor Vive experiența optimă “.

“Suntem extrem de fericiți să formăm această colaborare cu Seagate pentru a oferi un nou tip de accesoriu la ecosistemul VIVE Reality. Pe măsură ce utilizatorii VR devin mai mobili și utilizatorii de telefoane inteligente consumă mai multă media, cele două lucruri de care au nevoie sunt o durată de viață mai lungă a bateriei și o stocare mai mare “, a declarat Alvin Wang, președintele HTC VIVE China. “Seagate VR Power Drive este dispozitivul perfect pentru a satisface această nevoie. Dublarea duratei de viață a bateriei, în timp ce puneți sute de filme de înaltă rezoluție în buzunar, sunt beneficii pe care fiecare utilizator modern le poate vedea ca pe o valoare. Acesta este doar începutul unei colaborări de lungă durată.”