În contextul nevoii de eficientizare, digitalizare și transparență a documentelor, apariția platformei scriptica.ro a fost o necesitate, aceasta fiind adaptabilă atât mediului privat, cât și public. Scriptica.ro este dezvoltată pentru a răspunde acestor nevoi, dispunând de tehnologii care permit crearea de template-uri pentru cereri și având posibilitatea de prelua datele solicitantului, pe care să le transmită mai departe în fluxul operațional de lucru din cadrul instituției sau companiei și fiind realizabilă colaborarea între mai multe instanțe de lucru.

„Dezvoltarea sistemului a pornit de la situații dificile din viața reală. Spre exemplu, să spunem că un cetățean ajunge la un ghișeu și e nevoit să treacă prin mai multe etape: depunerea documentelor, completarea unor cereri, apoi fluxul de aprobare și, după caz, solicitare de documente suplimentare ori chiar respingerea cererii. De asemenea, dacă vorbim despre companii, de multe ori documentele trec prin mai multe fluxuri de completare ori aprobare și o eficientizare a acestor procese e mai mult decât binevenită. Practic, echipa noastră a fost alături la fiecare pas, asigurând susținerea tehnică și logica de business, clarificând fiecare detaliu al implementării și oferind consultanță pe toată durata de viață a sistemului”, a declarat Adrian Crețu, Team Leader EXE Software.

Un lucru important și benefic este acela că solicitantul sau inițiatorul fluxului este permanent înștiințat stadiul în care se află cererea sa și, dacă este cazul, poate fi notificat fie de nevoia unor documente suplimentare, fie pentru prezența personală pentru diferite clarificări sau ridicarea documentelor finale – fiind, astfel, acoperită și nevoia de transparență. Totodată, platforma reușește să își atingă obiectivele prin digitalizarea fluxurilor de lucru, folosind ultimele tehnologii, atât din punct de vedere al dezvoltării aplicației, cât și al securității datelor.