Schneider Electric prezintă noile echipamente de comutare a sursei (ATSE) din gama TransferPacTTM, de până la 630 A – o gamă de comutatoare automate de sursă, inteligente, de mare viteză, care reduc numărul de situații legate de întreruperile alimentării cu energie electrică și comută între diferite surse.

Familia de produse TransferPacT este disponibilă în două variante diferite: Automat, Activ Automat și Remote. TransferPacT Automat oferă setări rapide și o interfață ușor de vizualizat, în timp ce TransferPacT Automat Activ oferă o funcționalitate mai cuprinzătoare, având un controler și afișaj încorporat, dar și opțiunea de extindere la un HMI extern.

Scalabilitatea pe care o oferă TransferPacT permite unui utilizator să extindă o soluție de comutare a surselor, adăugând noi module de comutare pe măsură ce crește cererea, iar actualizările pot fi programate fără întreruperea alimentării.

Caracteristicile TransferPacT includ:

  • Disponibilitate și eficiență sporite ale energiei electrice, susținute de conectivitate și securitate cibernetică;
  • Timpul de funcționare este maximizat cu ajutorul unei tehnologii inovatoare care asigură viteze de transfer de <500 ms;
  • Dispozitive compacte și robuste ce asigură disponibilitatea energiei electrice, putând perfoma în condiții dificile – la temperaturi de operare între -25°C și +70°C;
  • Tehnologie ce facilitează instalarea și punerea în funcțiune cu 30% mai rapid;
  • Management optimizat al energiei prin transferul sarcinii către o altă sursă în funcție de cerințele externe (contract cerere/ răspuns etc.);
  • Conform cu standardul IEC 60947-6-1, TransferPacT respectă toate criteriile de performanță și siguranță.

 

Soluțiile EcoStruxureTM – furnizate de asemenea de Schneider Electric și bazate pe IoT – colectează și analizează datele ATSE în timp real, prin intermediul conectivității wireless, oferind operatorilor o analiză proactivă – mai degrabă decât preventivă – a întreținerii.

Având în vedere performanța sa robustă și fiabilă, care menține continuitatea alimentării cu energie electrică, TransferPacT a fost conceput special pentru instalațiile electrice în care siguranța și funcționarea sistemului în parametri optimi sunt aspecte critice:

  • Sectorul comercial și de servicii (săli de operație în spitale, sisteme de siguranță pentru clădiri, săli de calculatoare pentru bănci și companii de asigurări, sisteme de iluminat de urgență etc.)
  • Industrie (linii de asamblare, săli de mașini pe nave, auxiliare critice în centrale termice etc.)
  • Infrastructură (instalații portuare și feroviare, sisteme de iluminat piste, sisteme de control pe șantierele militare etc.)
  • Clădiri și infrastructură care necesită asigurarea continuității serviciilor, dar și optimizare a costurilor: birouri, companii mici și mijlocii.

„Știm cu toții că instalațiile din clădirile de importanță critică, precum spitalele, aeroporturile și centrele de date trebuie să funcționeze în orice moment, continuitatea furnizării de energie electrică în orice circumstanțe fiind cea mai importantă cerință pentru acestea. Ținând cont de asta, la Schneider Electric am creat o nouă generație TransferPacT”, spune  Lucian Enaru, Country Manager Schneider Electric Romania. „Aceasta asigură funcționarea în cele mai dure medii și permite partenerilor noștri electricienii să-și optimizeze timpul de instalare și punere în funcțiune cu până la 30%. Ulterior instalării, cu soluțiile noastre inteligente, operatorii pot asigura întreținerea proactivă a instalațiilor pentru economii suplimentare și o funcționare fără întrerupere.”