• Lenovo anunță încheierea unui parteneriat cu SAP pentru dezvoltarea de soluții de cloud inovatoare
  • Acordul va permite combinarea soluțiilor SAP cu ofertele de centre de date ale Lenovo pentru a furniza clienților metode pentru a se adapta la noua economie digitală
  • Lenovo estimează că implementarea soluțiilor SAP a condus la o îmbunătățire de 45 de ori a performanței de raportare și de 50 de ori a performanței de încărcare a datelor pentru clienți

SAP si Lenovo anunță încheierea unui parteneriat pe mai multe paliere, constând în crearea de inovații pe baza platformelor SAP HANA® și a sistemelor Lenovo, dezvoltarea de soluții de cloud în China, dar și implementarea în comun a unor programe globale de lansare pe piață. Acordul își propune să consolideze în mod semnificativ un parteneriat existent și să combine soluțiile SAP® cu ofertele de centre de date ale Lenovo, pentru a le furniza clienților tehnologia necesară care să îi ajute să crească performanțele organizațiilor.

Liderii din domeniile de business și IT caută în mod constant noi soluții pentru a îmbunătăți productivitatea și eficiența, pentru a reduce complexitatea și pentru a crea valoare în noua economie digitală. Potrivit previziunilor Gartner, până în 2020, 80% din procesele și produsele de business vor fi reinventate, schimbate sau eliminate ca urmare a îmbunătățirii accesului la informații.1 Acest potențial poate fi valorificat doar atunci când tehnologia poate transforma datele în informații utile care să fundamenteze luarea deciziilor, viteza în procesul decizional fiind un factor critic de diferențiere competitivă.

Parteneriatul va include:

•     Consolidarea în continuare a inițiativelor comune, inclusiv dezvoltarea de soluții de cloud inovatoare în China.

•     Crearea de noi inovații bazate pe platforma SAP HANA și sistemele Lenovo, pentru a explora și defini noi tehnologii care răspund nevoilor economiei digitale. Ca urmare a acestui demers, SAP va utiliza sistemele Lenovo ca infrastructură de servere.

•     Execuția în comun a programelor de lansare pe piață, incluzând integratori de sisteme și parteneri din domeniul tehnologiei, pentru a aduce aceste noi tehnologii clienților noștri comuni. Aceasta va include expunerea diferitelor soluții dezvoltate în comun în Lenovo Enterprise Innovation Centers din Stuttgart, Germania și Morrisville, North Carolina, precum și un centru care va fi deschis în curând în Beijing, China.

Noul parteneriat consolidează colaborarea de lungă durată dintre cele două companii. SAP se bazează pe sistemele Lenovo pentru unele dintre cele mai solicitante aplicații ale sale, printre care propriile medii de dezvoltare de soluții și serviciul SAP HANA Enterprise Cloud. Mai mult, SAP este recunoscut ca furnizorul preferat de ERP al Lenovo, care a implementat mai multe soluții enterprise, inclusiv SAP Business Suite și aplicația SAP Business Planning and Consolidation, precum și SAP HANA. Lenovo estimează că implementarea soluțiilor SAP a condus la o îmbunătățire de 45 de ori a performanței de raportare și de 50 de ori a performanței de încărcare a datelor.

“Cu peste 5.000 de servere optimizate pentru SAP HANA și livrate de Lenovo, experiența noastră în transformarea și generarea de creștere pentru clienții noștri continuă tradiția de leadership a aplicațiilor SAP critice și a platformelor SAP HANA,” a declarat Gerry Smith, executive vice president și chief operating officer, PC and Enterprise Business Group, Lenovo. “Extinderea parteneriatului nostru cu SAP ne ajută să dezvoltăm în continuare colaborarea pentru a crea soluții inovatoare care să contribuie la depășirea provocărilor cu care se confruntă mediul de business din zilele noastre, transformând informațiile obținute în acțiuni concrete”.

“SAP și Lenovo se bucură de un parteneriat de succes și așteptăm cu interes să ne extindem colaborarea pentru a ajuta companiile să devină adevărate întreprinderi digitale”, a declarat Kevin Ichhpurani, executive vice president și head, Business Development and Strategic Ecosystem, SAP. “Împreună, impulsionăm dezvoltarea de soluții cloud inovatoare pentru clienții din China și explorăm noi tehnologii bazate pe SAP HANA și sistemele Lenovo, pentru a face față provocărilor economiei digitale”.