SAP SE, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, a anunțat în cadrul evenimentului SAPPHIRE NOW, ce a avut loc săptămâna trecută în Orlando, Florida, un nou parteneriat cu Google. În urma acestei colaborări, aplicațiile oferite de SAP vor fi integrate cu aplicațiile dezvolate de Google pe zona soluțiilor de business, mobilitate și analytics, astfel încât angajații să poată lucra mult mai simplu și colaborativ, inclusiv de pe dispozitivele mobile cu sistem de operare Android.

În cadrul parteneriatului cu Google, soluția SAP Lumira – o soluție din categoria Business Analytics, va permite clienților să acceseze, să transforme și să integreze documentele Google Sheets cu datele companiei, putând astfel să creeze o serie de analize în formă tabelară sau grafică și să anticipeze schimbările din business.

„Dorim să le oferim clienților noștri posibilitatea de a stoca documentele create în SAP ca fișiere native Google Docs, astfel încât ei să poată continua colaborarea în cadrul echipelor în timp real și de pe orice dispozitiv. Acest nivel de integrare va pune la dispoziția tuturor date analitice intuitive”, a declarat Bill McDermott, CEO SAP.

Soluția SuccessFactors pentru Managementul Capitalului Uman (HCM) va fi, de asemenea, integrată cu Google Drive, fapt ce le va oferi utilizatorilor beneficii în lucrul cu anuminte documente de HR. Astfel, specialiștii în recrutare vor putea crea rapid oferte de muncă, le vor putea personaliza și vor putea comunica direct cu candidații, aceștia din urmă putând aplica pentru un loc de muncă direct de pe dispozitivul mobil, prin trimiterea CV-ului salvat în Google Drive.

În ceea ce privește integrarea cu Google Apps, scopul acesteia este de a le permite angajaților să transfere simplu și rapid date între aplicațiile SAP și Google, să realizeze modificări în aplicațiile SAP prin intermediul Google Apps și să utilizeze serviciile Google direct din aplicațiile SAP.

„Viziunea noastră este de a crește și a optimiza productivitatea angajaților cu ajutorul serviciilor Google Apps utilizate în cadrul interfeței SAP Fiori. De exemplu, clienții vor putea salva un document în Google Drive direct din SAP Fiori și vor putea să facă modificări în sistemul SAP din Google Apps – cum ar fi planificarea concediului de odihnă direct din Google Calendar”, a adăugat Bill McDermott.

La începutul acestui an, SAP și Google au mai semnat un parteneriat pentru dezvoltarea soluției Android™ for Work, care permite angajaților să utilizeze în siguranță la locul de muncă dispozitivele mobile personale cu sistem Android și ajută managerii de IT și dezvoltatorii să gestioneze și să securizeze dispozitivele, aplicațiile și conținutul mobil din peisajul Android, susținând totodată și dezvoltarea de aplicații standard.