SAP România, subsidiara locală a celui mai mare producător de software de business la nivel mondial,  compania germană SAP AG, a început angajările pentru centrul de consultanţă SAP Nearshore Center din
Timişoara, unde va angaja peste 60 de persoane până la sfârşitul anului. Aproximativ 80% dintre angajări se vor realiza prin intermediul propriului programul de recrutare, SAP Academy, desfăşurat pe plan local.

Nearshore Delivery Center (NSC) Timişoara este al doilea centru de consultanţă şi servicii pe care SAP România îl inaugurează pe plan local, după cel din Capitală, şi numără în prezent 22 de angajaţi, majoritatea dintre aceştia fiind recrutaţi prin intermediul SAP Academy.

„Pentru următoarele 6 luni estimăm să recrutăm un număr de 35 de persoane în centrul nearshore din Timişoara, iar la finalul anului să avem un număr de peste 80 de specialişti. Aproximativ 80% dintre viitorii angajaţi vor fi recrutaţi prin intermediul programului propriu de recrutare”, a declarat Gheorghe Olteanu, Directorul SAP Nearshore Center România.

SAP Academy este organizat trimestrial şi presupune parcurgerea unor training-uri intensive de specialitate şi susţinerea unor examene pentru obţinerea certificării SAP, titlu recunoscut internaţional, care asigură oportunităţi pentru o carieră de succes în IT.

Angajaţii NSC Timişoara sunt implicaţi în furnizarea de consultanţă IT premium şi implementare de servicii în principal pentru clienţi din Austria, Elveţia şi Germania, dar şi către clienţi din restul statelor din Europa de Vest.

„Candidaţii pentru posturile deschise în cadrul NSC Timişoara trebuie să fie absolvenţi de facultate, să aibă cunoştinţe economice şi tehnice solide şi să cunoască cel puţin două limbi străine, dintre care una obligatoriu limba engleză. De asemenea, este nevoie de abilităţi de comunicare şi orientare spre eficienţă”, a adăugat Olteanu.

Inaugurarea centrului din Timişoara face parte din strategia companiei germane de extindere a serviciilor de consultanţă oferite din România, după ce, în noiembrie anul trecut, SAP AG a inuagurat la Bucureşti primul Nearshore Center Delivery la nivel european. În prezent, în cadrul NSC Bucureşti şi Timişoara lucrează peste 125 de consultanţi premium care asigură servicii la cele mai ridicate standarde pentru clienţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), iar obiectivul declarat este acela de a alcătui o echipă de 400 de profesionişti până în 2014.