Samsung Electronics Co, Ltd, prezintă la IFA 2013 soluțiile de ultimă generație în materie de imprimare de pe mobil și lansează produse care stabilesc noi standarde de inovare în industria imprimantelor. Samsung și-a stabilit obiective ambițioase pentru acest sector. Punând accent pe mobilitate, pe experiența utilizatorului și pe design, compania își propune ca până în 2017 să devină producătorul numărul unu de imprimante A4 cu laser și imprimante multifuncționale (MFP).

Vice-președintele executiv Gi-ho Kim, director al Samsung Electronics Printing Solutions, a declarat: „Concentrându-ne pe trei domenii distincte și valorificând expertiza noastră în sectorul de telefonie mobilă, am fost mai în măsură să sprijinim nevoile de afaceri ale clienților noștri – în special în zonele unde nevoile de comunicare, colaborare și conectivitate sunt mai mari. Această concentrare a condus, de asemenea, la lansarea primei serii de imprimante NFC Xpress C460 din lume. Ne propunem să ne extindem cu soluția de imprimarea NFC, iar pe lângă imprimarea de acasă, vrem să includem în target și companii și agenții guvernamentale, unde se înregistrează o creștere a cererii de imprimante.”

Kim a adăugat: „Samsung se dedică dezvoltării de produse care le permit oamenilor să interacționeze în moduri noi cu tehnologia. În acest sens, astăzi suntem mândri să prezentăm noul nostru slogan «Samsung. Inovare în imprimare», care arată angajamentul nostru de cercetare și dezvoltare, inovare și proiectarea de produse care îmbunătățesc experiența consumatorilor. Suntem încrezători că eforturile noastre ne vor permite ca, până în 2017, să ne atingem obiectivul de a conduce sectorul de imprimante A4.”

Samsung Printing își consolidează poziția de lider a imprimantelor de pe mobil

S-a presupus mult timp că dezvoltarea pieței de dispozitive mobile și trecerea la birouri care nu utilizează hârtie ar afecta cererea pentru imprimante. Cu toate acestea, conform unui anunț recent al companiei de cercetare de piață IDC, paginile imprimate în 2012 cu ajutorul imprimantelor simple și multi-funcționale ar putea acoperi suprafața orașului New York de 237 de ori. În plus, studiul a constatat că utilizatorii de smartphone-uri și tablete imprimă mai mult decât cei care nu sunt utilizatori ai acestor dispozitive. De asemenea, raportul prezice că mai mult de jumătate din utilizatorii de dispozitive mobile vor începe imprimarea de pe mobil până în 2015.

Deoarece a prevăzut trecerea la imprimarea de pe mobil, Samsung a început dezvoltarea de aplicații mobile din 2009, care includ o aplicație Samsung Mobile Print, suport Direct Wi-Fi, un buton nativ de imprimare foto, Google Cloud Print și a adăugat recent funcționalitatea NFC.

Anul acesta, Samsung Electronics a devenit prima companie din lume care a dezvaluit o imprimantă laser color cu funcționalitate NFC, sporind astfel confortul imprimării de pe mobil. Seria Xpress C460, care poate fi setată cu o conexiune Wi-Fi în doar trei etape, a primit recenzii favorabile de la lansarea sa și a primit un premiu de prestigiu de la Buyers Laboratory (BLI) pentru realizări excepționale în inovare. În luna septembrie, Samsung lansează în Europa seria M2070, care constă într-o imprimantă laser mono și una multi-funcțională cu funcționalitate NFC.

Noul concept de design al imprimantelor, prezentat la standul Samsung

La IFA 2013, Samsung prezintă o serie de imprimante concept, cu un design inovator. Imprimanta concept numită „Wave” are un design minimal, ecologic, precum și o funcție de conectare la smartphone. Prin conectarea unui smartphone la imprimantă, utilizatorul poate imprima direct conținutul salvat de pe telefonul său smartphone.

Având un design retro, „Indie” oferă confortul unui sistem de sunet de andocare mobil, fiind în același timp o imprimantă. De asemenea, smartphone-ul poate fi încărcat în timp ce este conectat la imprimantă.

One & One” este o imprimantă laser mono, dar le permite utilizatorillor să imprime folosind două culori, desemnând una din culorile suplimentare de cyan, magenta sau galben, pentru a completa culoarea standard negru. Designul inovator le oferă utilizatorilor o gamă mai largă de alegeri, sporind astfel experiența acestora.

De asemenea, a fost expusă seria CLP-415, prima imprimantă din industrie care a primit premiul de aur la premiile iF Design 2013, precum și căștigătoarea aurului la IDEA 2013: Origami, Clip, și Mate.