Hour of Code este evenimentul care aduce o introducere de o oră în programare prin activități practice. Peste 180 de țări fac parte din această mișcare uriașă care ajută copiii să descopere gratuit informatica, inclusiv România.

Ce este Hour of Code

Hour of Code transformă educația din România și contribuie an de an la alfabetizarea digitală a țării. De la mic la mare, de la cunoscători la începători, toți cei care doresc să afle cum funcționează tehnologia care ne înconjoară, descoperă bazele programării alăturându-se Hour of Code România.

Evenimentul este o introducere de o oră în informatică. Folosind tutoriale distractive, demonstrează că oricine poate învăța elementele de bază și se poate distra pe cinste în același timp.

Evenimentul Hour of Code are loc anual, cu un număr mare de participanți în timpul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor (Computer Science Education Week). Este organizat în România de Asociația Adfaber, încă din 2014. De-a lungul timpului, evenimentul a atras mii de elevi și profesori și a avut parte de susținerea unor mari companii din România, a artiștilor și a persoanelor publice. Ca de obicei, clubul românesc de tehnologie Code School Clubs s-a alăturat ca partener național Hour of Code și anul acesta și susține educația copiilor din România.

Cine poate să participe la Hour of Code

Fiecare elev ar trebui să aibă șansa de a participa la Hour of Code. Programarea ajută la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, la dezvoltarea gândirii logice și la hrănirea creativității. Copiii care au un start în programare de la o vârstă fragedă, acumulează o bază de cunoștințe care le aduce ușurință în urmarea unei cariere în secolul 21.

Cu ajutorul clubului de tehnologie Code School Clubs, care organizează cursuri de informatică pentru copii, se vor desfășura în țară o serie de ore gratuite de programare Hour of Code în școlile din România.

Profesorii care doresc să pună evenimentul din școala lor pe harta Hour of Code și să primească diplomă pentru implicare, sunt invitați să acceseze pagina evenimentului Hour of Code România pentru detalii și înscriere.