România va organiza pentru prima dată în istoria sa, un turneu Major de Counter-Strike: Global Offensive, fiind a patra țară din lume după Germania, Suedia și Polonia care au avut un turneu de asemenea anvergură. DH Open, găzduit de DreamHack Cluj-Napoca 2015, între 29 octombrie -1 noiembrie, va fi ultimul Major din acest an.

Major este rangul cel mai înalt acordat de compania americană Valve, proprietara jocului, turneelor profesioniste CS:GO care se remarcă prin prestigiul echipelor participante, calitatea producției și valoarea premiilor.

Prin urmare, fanii CS:GO vor avea ocazia să urmărească pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca cele mai bune 16 echipe din lume în drumul lor către titlul de campioni și premiile de 250.000 USD, într-o producție excepțională semnată de PGL.

„Faptul că reușim să avem un turneu Major este cea mai mare realizare de până acum. Prin ceea ce produce PGL, scena sportului electronic din România se află în top 5 al celor mai mari evenimente esports din lume. DreamHack Cluj-Napoca 2015 va fi cu adevărat remarcabil pentru toți fanii esports din România, dar și pentru cei din afara granițelor, întrucât un turneu Major atrage publicul din toată lumea”, a declarat Silviu Stroie, președintele PGL.

Unul dintre principalele motive care a determinat Valve Corporation să aducă Major în România este producția unică realizată recent de PGL, printre care cea pentru liga internațională de CS:GO, PGL Season 1.

 

„Suntem  foarte entuziasmați să aducem următorul turneu CS:GO Major la DreamHack Cluj-Napoca. Împreună cu PGL vom avea ocazia să producem un spectacol de patru zile pe scenă pentru fanii români ai sporturilor electronice care sunt incredibili. Alături de PGL vom crea o producție unică în domeniul esports, care în cele din urmă se va dovedi a fi cel mai memorabil eveniment CS:GO din toate timpurile”, a declarat Tomas Lyckedal, business development director Dreamhack Suedia.

 

Opt echipe vor primi rangul de Legends și implicit o invitație directă pentru a participa la turneu, în funcție de performanțele lor la ultimul Major. Alte opt echipe vor avea ocazia să participe în turneu, cu titlul de Challenger cțștigat în urma calificărilor online. Ultimul Major, găzduit de Germania, a adunat doar la meciurile din finală aproximativ 9 milioane de spectatori pe stream.