O veste excelentă pentru gamerii profesioniști români care doresc să participe la turneele internaționale organizate de compania Blizzard Entertainment, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de jocuri pe calculator: începând din acest an, România a fost inclusă pe lista țărilor acceptate să ia parte la competițiile mondiale.

Anunțul a fost făcut odată cu dezvăluirea detaliilor despre organizarea Campionatului Mondial Hearthstone, unde jucătorii din România vor putea concura pentru prima oară.

Conform reprezentanților Blizzard, jucătorii români, dar și cei din alte țări precum Portugalia și Grecia nu se puteau înscrie până acum din cauza legilor și restricțiilor țărilor respective.

Unul dintre gamerii afectați de aceste restricții a fost românul Radu Dima, cunoscut în lumea gamerilor sub pseudonimul de „Rdu”, campion la DreamHack Summer 2014, căruia nu i s-a permis participarea la ediția 2014 a Campionatului Mondial de Hearthstone, organizată în orașul Anaheim, SUA.

„Sunt bucuros că România este acum eligibilă, deoarece pot în sfârșit să arăt lumii experiența mea și să reprezint România la cel mai înalt nivel internațional”, a declarat Radu „Rdu” Dima.