Biblioteca Centrala Universitara Carol I

                                                                                  26 septembrie 2013

Evenimentul este organizat cu sprijinul  deosebit acordat de CERT-RO, avand ca Parteneri Oficiali Asociatia Nationala pentru Securitatea Sistemelor Informatic – ANSSI si Bitdefender.

Amenintarile la adresa securitatii  cibernetice continua sa creasca in numar si complexitate. Utilizarea tot mai mare de tehnologii de colaborare – de la dispozitive mobile si social media pentru  virtualizare si cloud computing va continua sa fie unul dintre factorii cei mai importanti care influenteaza peisajul de securitate. Dupa cum se cunoaste foarte bine, o mare parte din incidentele de securitate cibernetica care se manifesta in prezent sunt generate din mediul criminalitatii informatice.

Spatiul cibernetic se caracterizează prin lipsa frontierelor, dinamism si anonimat si cu cat o societate este mai informatizata, cu atat este mai vulnerabila, iar asigurarea securitatii spatiului virtual trebuie sa constituie o preocupare majora a tuturor actorilor implicati, mai ales la nivel institutional, unde se concentreaza responsabilitatea elaborarii si aplicarii de politici coerente in domeniu.

La inceputul acestui an, Comisia Europeana a elaborat strategia in domeniul securitatii cibernetice, “Un spatiu cibernetic deschis, sigur si securizat”, care stabileste cadrul general privind abordarea securitatii cibernetice la nivelul  UE.

La nivel national, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat in februarie 2013, Strategia de Securitate Cibernetica a Romaniei, fiind vizata implementarea unor masuri de securitate care sa conduca la cresterea nivelului de protectie a infrastructurilor cibernetice, in concordanta cu noile concepte si politici din domeniul apararii cibernetice elaborate si adaptate la nivelul NATO si al Uniunii Europene.

In acest context, temele de discutii se vor axa pe probleme de securitate cibernetica, interoperabilitate, initiative si bune practici privind securitatea infrastructurilor critice informationale. La dezbateri vom invita sa participe experti din domeniu, atat din sectorul public cat si din sectorul privat, ce vor aborda subiecte ce vizeaza impactul amenintarilor cibernetice recente la nivel global, bazate pe studii de caz, in vederea impartasirii bunelor practici si a informatiilor vitale privind cele mai recente tendinte si evolutii in domeniul securitatii cibernetice.

La eveniment  vom invita sa participe specialisti din institutii precum: MSI, ANCOM, Garda Financiara, MAE, MAI, Ministerul Economiei, Servicii Speciale, MApN, CNRD, ORNISS, ORDA, BSA, DIICOT-Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justiţie, Centrul de Coordonare a Protectiei Infrastructurilor Critice, Politia Romana, SRI, STS, banci (managerii departamentelor de risk management, securitatea datelor, audit, conformitate, ai departamentelor de prevenire a spalarii banilor, ai departamentelor de carduri si administratorii de sistem), precum si reprezentanti din societati de asigurari, institutii financiare nebancare, companii de asigurari, piata de capital, piata de leasing, auditul informatic, companii nationale, cabinete de avocatura, cabinete de consultanta, companii IT care prezinta solutii de securitate etc.

Prezentarile si dezbaterile vor fi sustinute de studii de caz.

Ultimele 5 minute vor oferi participantilor sansa de a castiga la Tombola cartilor de vizita. Astfel, dupa discutii serioase ne vom delectata cu premii oferite de pictorita Victorita Dutu, Fujitsu, Herbalife, Contego Caffee, Casa Panciu, Casa Jad, Bio Prepelita, Editura Rao, Bitdefendersi si Ymens.

 

Pentru inregistrari:

Ioana DECU – Assistant Manager

0722.564.209   ioana.decu@oxygen-events.ro

www.oxygenservicii.ro; www.oxygen-events.ro

Tel-fax: 021.322.24.20; 021.320.30.56