Trebuie să recunoaștem – incertitudinea a devenit și continuă să fie un soi de nouă monedă globală. Și atunci, cum va evolua infrastructura IT care susține revoluția de calcul Edge?

Dacă analizăm impactul pe care pandemia l-a avut asupra ecosistemului IT, vedem cât de mult ne bazăm acum pe digitalizare, atât în afaceri, cât și în viața noastră de zi cu zi. Cum ar fi mers lucrurile într-o lume fără Microsoft Teams, WebEx și Skype? Și ce perspective se conturează pentru digitalizare în viitor?

Răspunsul este relativ ușor de anticipat – numărul de utilizări ale tehnologiei de calcul Edge va crește, pe măsură ce această (r)evoluție continuă. În plus, orice fel de utilizare aduce cu sine și câteva provocări frecvente cu care o companie – a ta, sau a clienților tăi – se poate confrunta atunci când se extinde, investește în echipamente noi sau face tranziția către o rețea mai distribuită.

Vertiv oferă un portofoliu extins de sisteme pentru infrastructură inteligentă, software și servicii care pot răspunde cu succes nevoilor legate de fiabilitate, scalare sau management eficient, pe măsură ce marginea rețelei evoluează.

Pe scurt, indiferent de provocare, Vertiv are soluția!

Soluții pentru provocările infrastructurii Edge

Compania ta se va baza pe IT pentru a susține noile aplicații Edge și pentru a aduce capacitatea de calcul și de stocare cât mai aproape de clienți, parteneri și dispozitive. E adevărat, însă nu poți face asta pe cont propriu!

Nevoia de a procesa informația mai aproape de locul în care aceasta este consumată a devenit extrem de importantă pentru satisfacția utilizatorului final. Fie că este vorba de a susține analizele în timp real asociate cu Internet of Things (IoT) sau de a reduce latența aplicațiilor ce consumă un volum mare de date, tehnologia tradițională s-ar putea să nu mai fie suficientă pentru a face față cerințelor evoluției Edge.

Vertiv dispune de o gamă de soluții care să asigure un maximum de funcționalitate pentru centrele de date, Edge, telecomunicații și alte aplicații critice. Iată cum:

Dacă ai nevoie o creștere a capacității site-urilor Edge pentru a face față cererii, primul lucru de avut în vedere este dimensionarea UPS-urilor pentru nevoile actuale și viitoare

Vertiv oferă resurse gata de utilizare, precum un selector interactiv de produse pentru PDU, UPS, Rack și Management IT, ce pot fi folosite împreună cu soluții precum Vertiv™ VR Rack, Vertiv™ Liebert® GXT5 UPS, Vertiv™ Geist™ Monitored Rack PDU, Vertiv™ Geist™ switched rPDUs și Vertiv™ Geist™ Rack PDUs. O altă soluție extrem de eficientă este Vertiv™ LIFE™ Service, ce oferă vizibilitate în timp real pentru modul de funcționare al sistemelor critice, permite o detectare rapidă a eventualelor probleme și o reacție imediată în cazul declanșării unei alarme. Astfel, tehnicienii noștri pot să repună echipamentele în funcțiune, în mod rapid, precis și sigur.

Dacă site-urile distribuite devin de importanță critică și au nevoie de o infrastructură și mai rezistentă, ia în calcul un UPS cu dublă conversie, prin comparație cu unul line interactive. Astfel, vei beneficia de conectivitate pentru monitorizarea la distanță, precum și de disponibilitatea unor resurse adecvate pentru mentenanța UPS-ului. Produsele deja menționate – Vertiv UPS și Vertiv™ Geist™ switched rPDUs oferă monitorizare de la distanță, atunci când sunt folosite împreună cu Vertiv™ Avocent® ACS Serial Consoles și Secure KVM switches, dar și cu pachetele recomandate – Vertiv Power Assurance și Vertiv™ LIFE™ Service.

Dar ce se întâmplă dacă noile echipamente duc la creșterea temperaturii de funcționare peste nivelurile de siguranță?

Un prim pas în acest caz este de a evalua sarcina termică a echipamentelor, pentru a stabili în ce măsură este nevoie de sisteme dedicate de răcire, de activarea unei soluții de monitorizare și diagnoză de la distanță a problemelor de mediu ori de servicii de mentenanță preventivă. Portofoliul Vertiv include și în acest caz soluțiile potrivite: Vertiv™ Geist™ SwitchAir®,  Vertiv™ Liebert® CRV Row-Based Cooling Up To 33kW și Vertiv™ LIFE™ Service.

Gestionarea unei rețele Edge în continuă expansiune devine din ce în ce mai importantă pentru afacerea ta?

Atunci, este important să identifici principalele variabile care sunt necesare pentru monitorizare, asigurându-te că infrastructura de alimentare electrică și cea termică sunt echipate pentru conectivitate. De asemenea, este bine să știi că resurse suficiente pot fi mobilizate atunci când este vorba de diagnoză și răspuns prompt în gestionarea unei alerte.

Vertiv™ Liebert® GXT5 UPS, Vertiv™ Geist™ UPDU și monitorizarea de la distanță cu ajutorul Vertiv™ Avocent® ACS Serial Consoles și secure KVM switches sunt soluțiile potrivite pentru a depăși cu succes și această provocare.

Ai nevoie să pui în funcțiune rapid noi echipamente pentru a susține tehnologii Edge mai performante?

Poți începe prin a evolua potențialul unei infrastructuri standardizate, care să simplifice procesul de comandă și configurare, să determine fezabilitatea utilizării unor servicii integrate din fabrică și să stabilească disponibilitatea și nivelul de competențe necesar pentru a instala tehnologia Edge. Cu o capacitate de până la 33kW, Vertiv™ Liebert® CRV Row-Based Cooling este răspunsul potrivit, întrucât îmbină cea mai bună capacitate de răcire cu cea mai mare eficiență.

Soluțiile precum Vertiv Power Assurance și Vertiv™ LIFE™ Service susțin eficientizarea costurilor și propun o abordare accesibilă, inclusiv atunci când resursele disponibile sunt limitate. Gestionarea unui site de dimensiuni mici, aflat la distanță sau dispersat poate fi o misiune destul de complicată. De aceea, Vertiv Power Assurance și Vertiv™ LIFE™ Service sunt două opțiuni ce ar trebui luate în calcul. Bine de știut, toate echipamentele asigurate prin pachetul Vertiv™ LIFE™ Service sunt conectate 24/7 la divizia de service a Vertiv.

Toate produsele menționate sunt disponibile prin intermediul distribuitorilor autorizați Vertiv în România – MB Distribution și ASBIS Romania.

 Ce ar trebui să faci pe mai departe?

Beneficiază de programul nostru premiat, special conceput pentru succesul tău. Vertiv poate oferi un nivel ridicat de profitabilitate, pentru că nu concurează cu marginile extrem de reduse ale produselor supra-distribuite. Programul Vertiv Incentive Partner (VIP) răsplătește performanțele în vânzări prin oferte și beneficii extrem de atractive. Astfel, ori de câte ori vinzi un produs, câștigi puncte ce pot fi transformate în bani.

“Programul Vertiv pentru parteneri este baza pe care am construit una dintre cele mai dinamice divizii ale companiei. Pe lângă opțiunile disponibile la nivel global, ce pot susține oportunitățile internaționale, instrumentele și beneficiile noastre sunt special gândite pentru a răspunde nevoilor specifice ale partenerilor noștri în oricare dintre piețele locale. În plus, dispunem de un lanț de aprovizionare bine structurat, care asigură livrarea rapidă și facilă a echipamentelor, precum și servicii de asistență tehnică oriunde în lume, explică George Topalov, Senior Sales Manager pentru România și Moldova în cadrul Vertiv.

Este timpul să îți începi călătoria alături de Vertiv. Înscrie-te acum în programul Vertiv pentru parteneri pe partners.vertiv.com