La începutul acestui an, am avut ocazia să testez unul dintre cele mai noi flagship-uri a companiei Xiaomi. Încă din momentul în care am deschis cutia, mi-a fost dat un sentiment de produs premium.

Primele impresii

La prima vedere, 13 Pro se poate asemăna cu majoritatea vârfurilor de gama de la brandurile cunoscute. Totuși, compania a pus accent pe unele materiale de o calitate deosebită (așa cum este spatele, din ceramică). Pe lângă spate, telefonul se remarcă prin protecția Gorilla Glass Victus de pe ecran și prin rama de aluminiu.

Se remarcă lângă sistemul de camere însemnul Leica, a căror calitate este deja recunoscută de pe dispozitivele altui brand, de asemenea testate de redacție anterior.

Performanțe

Xiaomi 13 Pro are la bază puternicul Snapdragon 8 Gen 2, construit pe un proces de 4 nm, procesor care, deși este generația precedentă, este în continuare mai mult decât capabil pentru orice tip de utilizare. Procesorul este însoțit de 12 GB RAM, iar în cazul terminalului testat de noi, memoria de stocare este de 512 GB (cu viteze de UFS 4.0).

Telefonul, surprinzător, vine în continuare cu un încărcător de cutie, care este de asemenea unul de mare viteză (120W). Din testele noastre, cu modul de accelerare a încărcării (care presupune închiderea ecranului), telefonul s-a încărcat complet în 26 de minute.

Telefonul este alimentat de o baterie de 4820 mAh. Fiind un power user, eu am fost plăcut surprins când ajungeam la finalul zilei cu mai mult de 20%.

Ecran

Xiaomi 13 Pro vine cu un ecran de top AMOLED LTPO de 6.73 inchi, care se remarcă prin caracteristici precum rata de refresh de 120 Hz, suport HDR10+ și Dolby Vision, dar și luminozitatea maximă de 1900 niți. De asemenea, rezoluția de 1440×3200, alături de certificări menționate precedent, asigură o experiență video fără compromisuri.

Foto-Video

Telefonul este echipat cu patru camere, din care trei sunt pe spate. Camerele de pe spate sunt, astfel:

  • Camera principală Leica de 50MP, cu un sensor de 1 inch și stabilizare optică;
  • Camera telefoto Leica de 50MP, cu distanța focală de 75mm și stabilizare optică;
  • Camera cu unghi larg Leica de 50MP, cu distanța focală de 14mm, AF și macro ultrawide de 5cm.
  • Camera frontală de 32MP

De remarcat la telefon este că pozele RAW DNG pe 10 biți, create de Adobe, sunt compatibile direct cu softurile Photoshop și Lightroom, așadar procesul de editare a pozelor este semnificativ ușurat.

Pozele realizate cu telefonul sunt de o calitate excelentă, considerând hardware-ul dispozitivului. Acestea putând fi accesate la linkul: Poze Xiaomi 13 Pro

Concluzii

Telefonul Xiaomi 13 Pro are toate meritele să fie clasat ca flagship, chiar și la inceputul anului 2024. Telefonul a primit 5 stele și statutul de “Cel mai bun telefon testat în luna Ianurie 2024” din partea redacției.