Xiaomi 11T este una dintre propunerile Xiaomi în segmentul mid-range, segment ce a devenit din ce în ce mai competitiv.

Prima impresie

Telefonul se prezintă ca un flagship killer din toate punctele de vedere: procesor, camere, ecran, design etc. Telefonul vine cu Gorilla Glass Victus și cu protecție IP53 împotriva picăturilor de apă și praf.

Ecranul AMOLED are o diagonală de 6.67 inci, cu o rată de reîmprospătare de 120 de Hz (o caracterisică bine venită si devenită din ce în ce mai populară în acest segment de preț), ecranul arată foarte bine, lucru atribuit în mare parte și technologiei HDR10+ și luminozității maxime de 1000 de nits.

De asemenea, telefonul are două difuzoare, fapt ce le fac stereo, dar față de flagship-urile Xiaomi, această gamă nu beneficiază de sigla Harman Kardon.

O altă caracteristică bine venită este poziționarea senzorului de amprentă pe butonul de power, amplasarea mea favorită a acestui senzor.

Performanțe

Telefonul vine cu cel mai nou procesor de la MediaTek, Dimensity 1200 5G, un procesor pe 6 nm cu performanțe de telefon high mid-range. Telefonul merge foarte bine în jocuri și alte aplicații intensive, alături de cei 8 GB ram și 128 GB stocare. Aceste componente conduc la un scor de aproape 600 de mii de puncte în AnTuTu 9. Telefonul vine în cutie cu un încărcător rapid de 67W, care încarcă complet bateria de 5000 mAh în mai puțin de o oră.

Software

Am făcut un test de andurantă, de mai bine de o lună, iar supriza plăcută a fost că în acest interval am primit un update major la MIUI 13 construit peste Android 12. O facilitate este imprementarea de widget-uri first party, care oferă o personalizare și mai amplă a interfeței.

Foto – Video

Telefonul vine cu trei camere pe spate, acestea fiind:

  • O cameră wide de 108 MP
  • O cameră ultrawide de 8 MP
  • O cameră telefoto macro de 5 MP

Acestea fiind acompaniate de o camera frontală de 16 MP.

Pozele sunt de o calitate buna, mai ales cele făcute cu camera principala de pe spate si filmările sunt la fel de bune, telefonul putând să filmeze până la 4K cu 30fps și 1080p la 60fps.

Concluzii

Din punctul nostru de vedere, Xiaomi 11T este un best buy. La prețul redus de aproximativ 1600 de lei (potrivit site-ului altex.ro, consultat la data de 1 aprilie). Din partea noastră, telefonul a primit 5 stele, fiind cel mai bun telefon testat în martie.