Motorola edge 30 fusion este unul dintre cele trei telefoane lansate pe 9 septembrie de compania Motorola. Este un telefon care adresează gama high-end de telefoane bazate pe sistemul de operare Android.

Prima Impresie

Telefonul vine într-o cutie ecologică, în aceasta încă regăsindu-se și două accesorii esențiale, un încărcător rapid și o husă transparentă.

De asemenea, telefonul este printre cele mai subțiri pe care le-am testat vreodată, având o grosime de 7.45mm

Telefonul a fost  prezentat ca un flagship killer, având un Snapdragon 888+, care deși e vechi de două generații, acesta este în continuare un procesor potent. Procesorul poate susține atât activități complexe de zi cu zi, cât și sesiuni de gaming intensiv.

Performanțe & Software

Așa cum am precizat anterior, telefonul vine cu un Snapdragon 888+, procesor bazat pe o tehnologie de 5nm. Acesta a reușit in testele sintetice următoarele rezultate:

  • AnTuTu 8: 816278
  • GeekBench 5: Single-core: 1119; Multi-core: 3256

De asemenea, telefonul se încarcă rapid la 68W, cu încărcătorul din cutie, acesta încărcând bateria de 4400mAh în aproximativ 50 de minute.

Telefonul vine cu Android 12, cu o interfață foarte apropiată de cea de pe telefoanele Pixel, cu excepția câtorva aplicații motorola (în speță câteva tutoriale și aplicații pentru controlul gesturilor). Considerăm că o interfață aproape nativă Android de la Google este cea mai bună soluție, bazându-ne pe experiența noastră în testarea mai multor telefoane bazate pe UI dezvoltate de terți.

Ecran

Telefonul vine cu un ecran curbat P-OLED de 6.55 inci cu o rata de refresh de 144Hz, certificat HDR10+ și capabil de redare a culorilor la 10 biți.

Conectivitate

Edge 30 fusion beneficiază de cele mai noi tehnologii, precum: Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.2. De asemenea, telefonul vine cu un sistem de difuzoare stereo tunate de cei de la Dolby, acestea fiind certificate Dolby Atmos

Concluzii

Zona foto-video este la o calitate similară cu telefoanele Android de top. Pozele diurne sunt excelente, cele nocturne sunt decente. Există și în acest caz mult AI pentru prelucrare, care își face tot mai bine treaba și pe telefoanele cu Android.  Edge 30 Fusion a primit din partea noastră titlul de cel mai bun telefon testat în luna septembrie. Cu preț de 2999 lei (preț pe site-ul Altex.ro, la data de 18 septembrie 2022), noi îl considerăm un best-buy.