e-Tab LTE este tableta din gama low-to-mid range a companiei tech italienești Microtech. Aceasta este indeosebi de portabilă cu greutatea sa mai mică de 600 de grame și o grosime de puțin sub 10 mm. Deși ușor cam groasă pentru standardele de astăzi, trebuie să luăm în calcul că vorbim de o opțiune de buget, cu atât mai mult cu suport LTE.

Ecran
e-Tab LTE are un ecran de 10.1 inchi, FullHD, cu unghiuri de vizualizare foarte bune, care va mulțumi publicul căreia este adresată.

Performanțe
La baza acestei tablete stă un procesor octa-core Unisoc T618, cu doua nuclee de performanță, atingând 2 GHz, iar celelalte șase sunt de eficiență, cu o frecvență maximă de 1.8 GHz. Combinat cu cei 4 GB RAM DDR și 64 GB memorie rapidă NAND Flash, tableta permite realizarea tuturor funcțiilor de bază și multe altele.

Conectivitate
Tableta se bucură de multe standarde destul de noi, precum Wi-Fi 5 și Bluetooth 5.1, dar și de tehnologia GPS și 4G-LTE, care permit utilizarea acesteia și “on-the-go”.

Camere
e-Tab LTE vine cu doua camere, cea de pe spate are 13MP, și face poze bune, având în vedere că vorbim de o tabletă, cu atât mai mult una de buget. Camera mai importantă este cea frontală, de 8MP, care are o calitate bună pentru diferitele aplicații de videoconferință, în special pentru predarea online.

Sistem de operare
Tableta vine cu o versiune relativ nouă de Android, Android 11, care deși are deja 3 ani. Android 11 este în continuare o versiune bună, stabilă și actualizată de Google, care va mai fi bună de utilizat cel puțin doi-trei ani în viitor.

Concluzie
Având în vedere capabilitățile și prețul destul de mic al tabletei, redacția recomandă tableta pentru persoanele ce caută un mod ușor de a accesa internetul, mai ales pentru persoanele vârstnice, care preferă un ecran mai mare decât cel de telefon.