e-Book Lite D este prezentat ca cel mai ușor și subțire laptop din gama e-Book a brandului italienesc. La o greutate de aproximativ 1kg și grosimea de 17mm, putem afirma spusele producătorului.

Ecran

Display-ul de 14.1 inchi ,prezent pe laptop, este doar cu o rezoluție de 1366×768 (HD). Nu este full HD, dar trebuie să ținem cont că vorbim de un laptop care se încadrează în cea mai mică zona de preț, adresându-se unui public cu bugete mici.

Performanțe

Laptopul, având în considerare gama de preț, vine cu un Pentium Silver N5030 (cu 4 core-uri și tot atâtea fire de execuție). Ce e de luat în considerare este TDP-ul de doar 6 W al procesorului, care se potrivește perfect cu bateria de 6000 mAh (care, conform producătorului, asigură șase ore de funcționare și până la cinci zile în stand-by). Combinația dintre o baterie destul de mare și un procesor extrem de eficient energetic duce la o autonomie semnificativă pentru acest segment de preț.

Încă o caracteristică a laptopului este aceea că, prin existența unui procesor foarte eficient, nu este necesară prezența unui ventilator. Așadar, laptopul va fi complet silențios, dar va menține și o temperatură sigură pentru componente.

Conectivitate

e-Book Lite beneficiază de Wi-Fi Dual Band, cu tehnologia Wi-Fi 5, dar și Bluetooth 4.2. Aceste standarde pot părea învechite, dar pentru menținerea unui preț scăzut trebuie făcute și unele sacrificii.

La capitolul conectivitate, laptopul are o gama relativ decentă de conectori, printre acestea amintim:

  • O mufă de încărcare;
  • Doua USB-uri (unul 3.0 și celălalt 2.0)
  • Un Mini HDMI
  • O mufă jack de 3.5mm
  • Un cititor de carduri MicroSD

Concluzii

În concluzie, redacția consideră e-Book Lite un laptop decent pentru persoanele care doresc doar un dispozitiv de a accesa internetul și să lucreze în suita Office.

De asemenea, laptopul vine cu o licență de Windows 10.

Nu în ultimul rând, în cutie se regăsesc patru protecții de tastatură cu diferite layout-uri de limbă, spre exemplu: Spaniolă, Germană etc.