În lunga noastră odisee a testelor de telefoane, a venit și rândul celui mai performant telefon de la Apple. Lansat acum aproximativ trei luni, este cel mai mare (la propriu) și cel mai performant iPhone creat vreodată.

Prima impresie

Chiar este un telefon foarte mare, putând fi comparat ca dimensiuni cu un Note 20 Ultra. Dimensiunile fac loc celor mai performante lentile și senzori, precum și unui ecran de 6.7 inchi, cu compatibilitate cu conținut HDR 10. Ecranul este protejat de noua tehnologie “Ceramic Shield”, dezvoltată în colaborare cu Corning. Potrivit specificațiilor producătorului, aceasta este patru ori mai rezistenta decât iPhone-urile precedente.

Software, Software, Software

Dacă spui Apple, spui în primul rând software și optimizare. Primul exemplu este bateria (care ironic este cu puțin mai mică decât cea de pe 11 Pro Max), aceasta având 3687 mAh. Pentru un telefon cu Android, aceasta capacitate poate fi considerată mică, dar în cazul unui iPhone, optimizarea oferă o durată mare de utilizare intensivă (mai mult de 15 ore de playback video).

Telefonul vine cu ultima versiune de iOS, iOS 14.3. În iOS 14 vine cu două facilitații prezente de ceva timp pe sistemul de operare competitor: widget-uri și picture-in-picture. De asemenea, sunt disponibile și multe alte facilitați. Printre acestea se află App Library, o modalitate inteligenta de organizare a aplicațiilor pe telefon. De asemenea, există și facilitatea „car keys” care permite adăugarea și partajarea cheii unei mașini.

Performanțe

iPhone 12 Pro Max vine cu primul procesor pe 5 nanometri de pe piață (între timp, totuși, au apărut și altele). Procesorul A14 Bionic este unul hexa-core, având două nuclee de 3.1 GHz și patru de 1.8 GHz. Telefonul a obținut în AnTuTu 8 un scor de 632000 de puncte, ceea ce îl claseaza pe locul 5, după mai multe modele de iPad cu A12X și A12Z Bionic. În GeekBench 5, acesta a scos 1598 puncte (single-core) și 4090 (multi-core).

Încarcare

Telefonul nu vine cu încărcător în pachet, dar cu un încărcător original de 20W, acesta poate fi încărcat până la 55% în doar jumătate de oră.

Foto

Când vine vorba de partea de foto, iPhone-ul, în general, este considerat printre cele mai bune telefoane la acest capitol, chiar daca toate cele patru camere de pe telefon au doar 12MP fiecare, pe când alții producătorii se laudă cu 48, 64 sau chiar 108MP.

Cu toate acestea iPhone-ul are avantajul unei optimizării cât se poate de bună și a hardware-ului foarte capabil pentru procesarea fotografiilor. Comparativ cu alte telefoane primite pentru review, iPhone-ul este perla coroanei, în ceea ce privește zona de foto.

Alte poze făcute cu telefonul puteți găsi aici: https://bit.ly/3aiteFz

Video

Pe zona de video, performanțele sunt excelente, după cum puteți vedea din filmările disponibile Acesta putând filma video 4K la 60FPS și este primul care poate filma video Dolby Vision HDR 10-bit. Și precum am precizat anterior, pe lângă că poate vizualiza HDR 10, acesta poate vizualiza și conținutul Dolby precizat anterior.

LiDAR

LiDAR este un scanner nou adăugat pe variantele Pro și Pro Max ale iPhone 12, acesta ajunând la portrete mai bune noaptea, autofocus mai rapid in lumină slabă și o experiență AR mai placută.

Concluzii

În concluzie, iPhone 12 Pro Max este un best-buy al momentului, cel mai consistent produs al celor de la Apple din punct de vedere al caracteristicilor. Evident, totul vine cu un preț pe care dumneavoastră hotărâți dacă îl plătiți. Nu trebuie să uitați să luați în calcul performanța de top a bateriei, zoom-ul optic deosebit, încărcarea wireless, MagSafe, Face ID, ecran ul fantastic, și, nu în ultimul rând, 5G.

Specificații

Ecran Super Retina XDR OLED, 6.7 inchi, 2778 x 1284 pixels

Camere principală: 12MP f/1.6+12MP f/2.4+12MP f/2.0; frontală: 12 MP f/2.2

Procesor A14 Bionic Chip

Memorie 128 GB

Sistem de operare iOS 14.3

Dimensiuni 160.8 x 78.1 x 7.4 mm

Caracteristici Face ID, IP68, display Haptic Touch, Fast/Wireless Charging

Conectivitate 5G, Wi-Fi, Bluetooth, NFC, Apple Pay, GPS