Huawei propune un nou produs pe piață. Nu este vorba de o brațară smart, ci de un ceas cu funcții avansate de monitorizare. Nu sunt un spirit sportiv și am înțeles mai greu funcțiile de monitorizare, dar atunci când m-am lămurit asupra lor mi s-au părut foarte utile.

 Prima impresie

Designul ceasului mi se pare foarte interesant. Pentru un smartwatch este surprinzator de subțire. Ceasul are doar 38 de grame, ecranul fiind din sticlă, iar spatele din plastic. Este compatibil cu standardul IP68 și suportă scufundări până la 50 de metri. Cureaua este din silicon (materialul ideal pentru un sportiv), iar ceasul este făcut din materiale de calitate. (?)

Ecranul este un AMOLED de 1,43 inch, iar acesta rulează HarmonyOS. Dimensinea memoriei este 4 GB, mai mult decât suficient pentru un ceas. Această dimensiune a memoriei vă permite să salvați un număr mare de fețe de ceas.

Baterie

Bateria este fără îndoială punctul forte al acestui ceas. Potrivit specificațiilor bateria ține aproximativ două săptămâni. Într-un test personal (dincolo de specificații și marketing), folosesc ceasul de 6 zile și bateria este la 53%. Este impresionant, mai ales că am testat recent un ceas de la un producător tradițional de ceasuri (care produce și smartwatch-uri), iar bateria acestuia ținea mai puțin de 24 de ore.

Monitorizare

Ceasul este integrat cu aplicația Huawei Health. Aceasta este o aplicația cu numeroase funcții și pe care o folosesc de mult timp (având ca ceas personal un Huawei Watch GT). Pentru un spirit sportiv, ceasul oferă un număr mare de funcții (monitorizarea pulsului, planificarea activităților sportive etc.).

Concluzii

Ceasul a primit din partea noastră 5 stele. Dacă aveți nevoie de monitorizare și de diverse funcții sportive, noi credem că este soluția ideală. Punctul forte este fără îndoială durata bateriei (este o performață pentru un ceas smart să ai o durată de aproximativ 14 de zile).