Creat de designerul Iris van Herpen, P50 Pocket este o propunere interesantă a celor de la Huawei. În piața de foldable, există practic un singur jucător care excelează și cu care poate fi comparat produsul celor de la Huawei. Este vorba de Samsung Z Flip3, un competitor redutabil. 

Prima impresie 

Telefonul vine cu un ecran principal OLED de 6.9 inci cu o rezoluție de 1188×2790 și o rată de refresh adaptivă de 120Hz, iar ecranul secundar, care se află deasupra modulului de camere principale, este un OLED cu o diagonală de 1 inch.  

Noi considerăm că designul este unul foarte reușit, telefonul primit în teste venind în culoarea aurie, dar existând și variantele negre și argintii. 

Este de remarcat pe rama de oțel inoxidabil prezența unui senzor de amprentă pozitionat pe butonul de power. Pentru mine această poziționare este cea mai bună soluție, fiind de multe ori mai rapid decât un senzor aflat sub ecran.  

Performanțe 

Telefonul vine cu procesorul flagship din 2021, Snapdragon 888, dar cu lipsa modemului 5G (date fiind sancțiunile SUA asupra Huawei). Telefonul are două variante de stocare: 256GB și 512GB (o alegere înțeleaptă, dat fiind prețul telefonului), această stocare internă fiind acompaniată de 12GB memorie RAM rapidă. Telefonul a scos în AnTuTu 9 un scor de aproape 800 de mii de puncte, un scor respectabil pentru un handset cu aceste specificații. Totuși, designul nu permite o bună disipare a căldurii, lucru ce face telefonul să se încălzească destul de repede. 

Software 

Telefonul vine cu EMUI 12, construit peste Android 11, dar așa cum ne-am obișnuit până acum, fără servicile Google. Acestea fiind înlocuite de cele de la Huawei, ecosistem ce a avut parte de o dezvoltare accelerată pentru a satisface nevoile unui consumator. 

În EMUI 12, cele două meniuri (de notificări și de control panel) au o ușoară inspirație de la software-ul companiei din Cupertino. 

Telefonul vine cu un mod de “Super Privacy” care permite utilizatorului să interzică accesul la cameră, microfon și altele atunci când telefonul e pliat. 

Foto–video 

Telefonul vine cu trei camere pe spate 

  • O cameră principală de 40 MP cu laser AF 
  • O cameră ultrawide de 13 MP 
  • O cameră UV de 32 MP, care este acompaniată de o lumină cu UV 

Dată fiind experiența Huawei în zona foto-video, pozele sunt de o calitate bună cu o reprezentare a culorilor decentă. 

Concluzii 

Telefonul a primit 5 stele din partea noastră, considerăm însă că prețul este destul de piperat, comparat cu competitorul sud-coreean, fapt ce ne face foarte greu să recomandăm acest telefon. Din punct de vedere al performanțelor și dotărilor, telefonul merită fără îndoială aprecierea maximă. Politica tradițională de la Huawei este de a reduce prețurile după primele luni de la lansare și sperăm că acest lucru se va întâmpla și în cazul acestui device.