nova Y70 este noul telefon de la Huawei care atacă zona de mid-range, o zona foarte aglomerată pe piața autohtonă.

Analizând zona de specificații, telefonul vine cu câteva atu-uri însemnate. Telefonul vine cu 4 GB de RAM și 128 GB memorie internă. La acestea se adaugă un ecran imens, cu o diagonală de 6.75 inci, cu o rezoluție HD+ (1600×720). Fără îndoială, un minus este faptul nu vine cu un ecran OLED sau AMOLED, dar trebuie să avem în vedere prețul telefonului care este de doar 850 de lei (preț la data de 5 aug. 22, consultat pe site-ul eMag).

Puncte tari

Printre lucrurile pozitive, ținând cont de prețul telefonului, este de menționat și bateria de 6000 mAh. Teoretic, fără o utilizare intensivă, telefonul poate fi încărcat doar de două ori pe săptămână. Încărcarea de 22.5W va asigura o încărcare rapidă a telefonului.

Telefonul are pe spate un sistem de trei camere, la care se adaugă camera frontală. Ce este important la acest telefon este faptul că toate camerele se bazează pe IA pentru optimizare. Camera principală are 48 de MP. Am testat camerele, iar rezultatele au fost decente.

Serviciile Google

Serviciile Google erau marea problemă a telefoanelor Huawei, după stabilirea embargoului SUA. ITChannel, având experiența pe zona de IT, a găsit până acum mai multe soluții pentru rezolvarea acestui inconvenient. Din păcate, toate versiunile testate presupuneau un background IT avansat.

Rezolvarea la această problemă a venit sub forma aplicației GSpace, aplicație care poate fi descărcată din AppGallery. Aceasta permite instalarea facilă a tuturor aplicaților necesare unui utilizator obișnuit. Asta înseamnă că pe lângă aplicațiile de la Google, mai pot fi instalate aplicații precum WhatsApp, Facebook, Instagram, Disney +, Uber, Zoom, Shazam, HBO Max și altele asemenea.

Concluzii

Telefonul a primit din partea noastră 5 stele și este recomandarea noastră pentru această gamă de preț.