Magic5 Pro este flagship-ul HONOR pentru anul 2023, venind cu cel mai bun procesor, camere comparabile cu liderii de piață, ecran înzestrat cu toate dintre cele mai noi tehnologii și altele.

Primele impresii

Telefonul are o greutate destul de mare, dar justificată de mărimea bateriei, dar si de dimensiunile modulului de camere foto. Terminalul este disponibil în două culori: Meadow Green (culoare cu un finisaj mat) și negru (culoare glossy). În cazul nostru, varianta testată a fost cea pe negru.

Performanțe

Magic5 Pro vine cu cel mai nou procesor de la Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2, procesor regăsit pe toate telefoanele de top cu Android. În testele noastre, telefonul a obținut următoarele scoruri (obținute cu modul performanță activat):

  • GeekBench 5.1: 1465 de puncte (scor single-core)
  • GeekBench 5.1: 4644 de puncte (scor multi-core)
  • GeekBench 6: 1928 de puncte (scor single-core)
  • GeekBench 6: 4992 de puncte (scor multi-core)
  • AnTuTu 9: 1.204.320 de puncta

Procesorul este însoțit de 12GB RAM LPDDR5X și 512GB stocare UFS4.0, ambele tipuri de memorie fiind cele mai rapide din industrie.

Pentru a satisface componentele consumatoare de energie, telefonul are o baterie de 5100mAh. Baterie ce poate ține și doua zile cu o utilizare moderată. Singurul dezavantaj în această zona este încărcarea, care este de doar 66W. Această viteză de încărcare plasează HONOR peste brandurile mainstream (Samsung și Apple), dar sub medie pentru acest segment de preț.

Foto & Video

Telefonul are pe spate trei camere, fiecare cu 50MP, acestea fiind:

  • Camera principală (wide) cu deschidere f/1.6, senzor de 1/1.12 inch și, atât stabilizare electronică, cât și optică;
  • Camera cu unghi larg cu deschidere f/2.0, cu un unghi de 122° și stabilizare electronică;
  • Camera periscop cu deschidere f/3.0, cu zoom optic de 3.5x și digital de 100x.

Acestea sunt completate de camera frontală de 12MP și de senzorul de adâncime 3D.

Telefonul poate înregistra până la 4K 60FPS cu HDR10+, cu posibilitatea de a filma cu Magic-Log 10-bit (filmare brută, peste care pot fi aplicate colorizări ulterior filmării).

În urma testării noastre, putem spune că pozele, atât facute ziua, cât și noaptea, sunt de o calitate foarte bună, având în vedere segmentul în care se află telefonul.

Concluzii

Telefonul vine cu Wi-Fi 7 (tehnologie pentru care încă nu există routere, dar este de apreciat pentru viitorul apropiat). Device-ul este fără îndoială un competitor perfect pentru Samsung Galaxy S23 Ultra și iPhone 14 Pro. Magic5 Pro a primit din partea redacției 5 stele, fiind cel mai bun telefon testat în luna mai 2023.