Asus ROG Phone 6D Ultimate este un telefon excelent pentru jocuri, dar și pentru utilizarea zilnică. Acesta are un ecran mare de 6,78 inci cu o rezoluție de 2448 x 1080 pixeli și o rată de refresh de 165 Hz, ceea ce îl face ideal pentru jocuri și vizionarea de conținut video.

Telefonul este înzestrat cu un procesor Mediatek  Dimensity 9000+ care este insotit de 512 GB stocare și 16 GB RAM (similar cu un calculator de gaming) ceea ce îl face extrem de rapid și capabil să ruleze orice aplicație sau joc fără probleme.

ROG Phone 6D Ultimate are o baterie mare de 6000 mAh, care oferi autonomie de până la două zile întregi în condiții normale de utilizare. De asemenea, acesta vine cu un sistem de răcire cu vapori care ajută la menținerea temperaturii telefonului la un nivel scăzut chiar și în timpul sesiunilor lungi de jocuri.

În plus față de aceste caracteristici excelente pentru jocuri, ROG Phone 6D Ultimate are și o cameră foto principală triplă cu senzor principal de 64 MP și senzori secundari ultra-wide și telephoto. Aceasta poate realiza fotografii excelente în condiții bune de iluminare.

Benchmark

Asus ROG Phone 6D este un smartphone special creat pentru jocuri. Acesta are specificații similare cu cele ale ROG Phone 6 Pro, dar alegerea unui SoC Dimensity 9000+ (în loc de Snapdragon 8+ Gen 1) aduce și o serie de schimbări.

Telefonul a înregistrat în testele noastre următoarele rezultate:

  • Geekbench 5 (Single-Core) – 1378
  • Geekbench 5 (Multi-Core) – 4541
  • AnTuTu Benchmark 9 – 1157998
  • 3DMark Wild Life Performance – 9486

Răcire

Telefonul dispune de un sistem de răcire cu cameră de vapori, care ajută la disiparea căldurii generate de procesorul puternic și de GPU-ul dedicat. Acest sistem de răcire este îmbunătățit cu ajutorul a trei puncte de contact termic, care permit transferul mai eficient al căldurii de la componentele interne către carcasa din aluminiu.

În plus, Asus ROG Phone 6D Ultimate are și un ventilator extern opțional, care poate fi atașat la telefon pentru a îmbunătăți încă și mai mult performanța de răcire. Acest ventilator se conectează la telefon prin intermediul portului USB-C și poate fi controlat prin intermediul software-ului ROG Armory Crate.

Concluzii

În concluzie, Asus ROG Phone 6 este un telefon mobil puternic și bine echipat pentru jocuri, care vine cu un sistem de răcire avansat și opțional un ventilator extern, pentru a menține temperaturile la niveluri optime în timpul sesiunilor de joc prelungite.

Telefonul a primit 5 stele din partea noastră, fiind cel mai bun telefon testat de noi în trimestrul 1 2023.