Configurațiile certificate ale resurselor OCI Compute pot rula acum pe Red Hat Enterprise Linux, oferind  mai multe opțiuni pentru clienți în mediile cloud distribuite. 

Red Hat, Inc., cel mai important furnizor mondial de soluții open source, și Oracle au anunțat astăzi o alianță în mai multe etape pentru a oferi clienților o gamă mai largă de sisteme de operare care să ruleze pe Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Colaborarea strategică începe cu Red Hat Enterprise Linux care rulează pe OCI ca sistem de operare suportat, îmbunătățind experiența organizațiilor care se bazează atât pe OCI, cât și pe Red Hat Enterprise Linux pentru a sustine  transformarea digitală și migrarea aplicațiilor critice în cloud.

Gartner’s “Forecast: Public Cloud Services, Worldwide, 2020-2026, 4Q22 Update” afirmă că “la nivel mondial, se preconizează că serviciile publice de cloud vor crește cu 18,5% în 2023”, în timp ce “organizațiile continuă să accelereze adoptarea cloud-ului, ceea ce determină o rată de creștere anuală compusă pe cinci ani de 19,6%” (sursa: Gartner. “Forecast: Public Cloud Services, Worldwide, 2020-2026, 4Q22 Update” December 20, 2022, Colleen Graham, Amarendra, Arunasree Cheparthi, Shailendra Upadhyay).  Această creștere indică necesitatea de a sprijini pe scară largă alegerile clienților, atât în ceea ce privește furnizorul de cloud, cât și sistemul de operare care stă la baza mediilor cloud.

Nouăzeci la sută din companiile ce se regasesc in lista Fortune 500 se bazează în prezent pe soluțiile Red Hat și Oracle. Pentru multe dintre aceste companii, Red Hat Enterprise Linux  reprezinta fundatia pentru sisteme de operare, iar OCI le oferă servicii de cloud de înaltă performanță, esențiale pentru activitati, pentru a sustine operațiunile de viitor în domeniul digital. Acum, aceste organizații sunt capabile să își standardizeze operațiunile cloud cu Red Hat Enterprise Linux care rulează pe OCI, ceea ce le permite clienților să obțină o platformă comună care se întinde de la centrul lor de date până la cloud-ul distribuit OCI.

Prin această colaborare strategică, configurațiile certificate ale mașinilor virtuale flexibile OCI pot rula acum Red Hat Enterprise Linux, iar clienții pot, de asemenea, să migreze cu mai multă încredere sarcinile de lucru existente care rulează deja pe Red Hat Enterprise Linux către Red Hat Enterprise Linux pe OCI. Mașinile virtuale flexibile OCI pot fi scalate în increment de până la un singur procesor pentru a optimiza raportul preț-performanță și a minimiza resursele irosite. De asemenea, clienții pot contacta atât suportul Red Hat, cât și pe cel Oracle pentru a ajuta la rezolvarea potențialelor probleme, in baza unui acord de suport comun, transparent și extins.

Red Hat Enterprise Linux constituie coloana vertebrală a portofoliului de tehnologie cloud hibrid al Red Hat, care include Red Hat OpenShift. Red Hat Ansible Automation Platform și tehnologii suplimentare pentru a sprijini stiva modernă cloud-nativ. Prin această colaborare, clienții comuni ai Red Hat și Oracle pot crea acum o bază pentru implementări informatice de viitor pe Red Hat Enterprise Linux, păstrând în același timp valoarea investițiilor IT existente.

Disponibilitate

Red Hat Enterprise Linux este acum certificat pe mașinile virtuale flexibile ale OCI, care oferă de la unul până la 80 de nuclee CPU în incremente de un singur CPU și de la 1 GB de memorie pe CPU până la un total de 1024 GB, în funcție de procesor. Red Hat Enterprise Linux este inițial compatibil cu cele mai recente forme de mașini virtuale OCI care utilizează procesoare AMD, Intel și Arm.

Mai multe informații despre lansarea Red Hat Enterprise Linux pe OCI, inclusiv instrucțiuni pas cu pas, sunt disponibile aici. În plus, au început lucrările de planificare pentru ca Red Hat Enterprise Linux să fie certificat pe serverele bare-metal ale OCI, care pot oferi o izolare mai mare și performanțe comparabile cu cele ale mediilor on-premise.

Despre Red Hat Enterprise Linux

Red Hat Enterprise Linux oferă o fundație Linux flexibilă și stabilă pentru a sprijini inovația cloud hibridă. Aplicațiile și volumele de lucru critice pot fi create, implementate și gestionate mai rapid și mai eficient, cu o mai mare coerență în cadrul implementărilor fizice, virtuale, private, în cloud public și la granita dintre acestea. Platforma asigură construirea de capabilități de securitate și conformitate în infrastructură din stadiul de dezvoltare și o cale pentru a menține mai ușor stabilitatea pe parcursul ciclului de viață al producției. Organizațiile IT pot funcționa cu mai multă încredere și siguranță folosind o platformă care permite inovația și crește eficiența operațională în cadrul organizației lor – indiferent unde aleg să funcționeze.

Despre cloud distribuit al OCI

Cloudul distribuit al OCI oferă clienților beneficiile cloud-ului, cu un control mai mare asupra rezidenței, localizarii și autorității datelor, chiar și în mai multe locații cloud. Cloudul distribuit al OCI are următoarele caracteristici:

  • Multicloud: Capabilitățile multicloud ale OCI, cum ar fi Oracle Database Service pentru Microsoft Azure și MySQL HeatWave, oferă clienților posibilitatea de a alege cel mai bun furnizor de cloud pentru aplicațiile și bazele de date ale acestora.
  • Cloud hibrid: OCI oferă servicii de cloud hibrid in locatia clientului prin intermediul Oracle Exadata Cloud@Customer și gestionează infrastructura în peste 60 de țări.
  • Cloud public: În prezent, OCI operează 41 de regiuni OCI în 22 de țări, in timp ce sunt planificate alte 9 regiuni, inclusiv două regiuni de cloud suveran pentru UE.
  • Cloud dedicat: OCI oferă regiuni dedicate astfel incat clienții să ruleze toate serviciile cloud Oracle în propriile centre de date, iar Oracle Alloy va permite partenerilor să personalizeze serviciile și experiența cloud pentru clienții lor.