Pe scena CES 2024, Razer introduce Sensa HD Haptics, dezvăluie noile laptopuri de gaming Blade cu ecrane excepționale, progresele ergonomice ale noului Iskur V2 și întărește eforturile de sustenabilitate.

Razer™, un brand lider la nivel global de lifestyle pentru gameri, redefinește viitorul gamingului cu cele mai recente inovații ale companiei la CES 2024. Prin debutul revoluționar al tehnologiei Razer Sensa HD Haptics prezentată pe conceptul Project Esther, noul scaun de gaming Razer Iskur V2, o nouă adiție la linia Razer Gamer Room și noua generație de laptopuri Razer Blade, compania Razer continuă să exceleze în universul jocurilor. Aceste noutăți inovatoare, alături de inițiativele sustenabile și progresele ergonomice demonstrează angajamentul continuu al Razer de a fi pionier în industria gamingului.

Pentru mai multe detalii despre noile produse și concepte Razer anunțate în cadrul evenimentului și care vor putea fi experimentate la Standul #15054, Central Hall, vă rugăm să citiți informațiile de mai jos. 

Razer prezintă Razer Sensa HD Haptics, care debutează odată cu Proiectul Esther – prima pernă de gaming cu HD haptics din lume.

La CES 2024, compania dezvăluie Razer Sensa HD Haptics, revoluționând experiența de gaming. Această inovație este pusă în valoare prin intermediul Proiectului Esther, un concept care demonstrează capacitățile impresionante ale lui Razer Sensa.

Razer Sensa HD Haptics îmbunătățește experiența de gaming prin estomparea granițelor dintre realitatea fizică și lumea virtuală. Acum prezentat într-un covor pentru scaun, Razer Sensa face ca fiecare acțiune din joc – de la explozii la cel mai subtil sunet – să fie tangibil reală. Acestă inovație reprezintă mai mult decât un salt în tehnologia de gaming, fiind o nouă dimensiune a experiențelor imersive.

În 2018, modelul Razer Nari Ultimate a introdus tehnologia Razer HyperSense prin intermediul actuatorilor cu bobină vocală de bandă largă și a procesării avansate a semnalului digital, oferind jucătorilor o experiență haptică imersivă și reactivă. În 2022, Razer a achiziționat Interhaptics, platforma de dezvoltare a hapticii pentru studiourile de jocuri.

Acum, în 2024, Razer Sensa HD Haptics depășește limitele cu o platformă integrată de software-dispozitiv, utilizând tehnologia Interhaptics, permițând o personalizare mai mare pentru dezvoltatori și experiențe de gaming îmbogățite. Dezvoltatorii de jocuri au control deplin asupra direcționalității hapticii, experiențelor cu mai mulți actuatori și integrării cu mai multe dispozitive între diferite platforme și periferice. În plus față de această gamă completă de funcționalități de personalizare, software-ul oferă și o soluție plug-and-play, posibilă prin conversia automată a sunetului în haptică HD.

Proiectul Esther, prima pernă de gaming cu haptici HD din lume, este o dovadă a inovației continue a companiei Razer. Acest concept revoluționar include:

 • Haptică cu bandă largă de înaltă definiție: Oferă senzații tactile complexe și realiste pentru o imersiune fără precedent.
 • Haptică cu poziționare reală: 16 actuatori haptici creează un simț autentic al direcției, distanței și locației în joc.
 • Curele ajustabile pentru potrivire universală: Compatibil cu majoritatea scaunelor de gaming și de birou, asigurând o configurație personalizată pentru gaming.
 • Razer HyperSpeed Wireless: Oferă o latență ultra-scazută pentru gaming și o experiență fără întreruperi a conținutului media de pe dispozitivele compatibile.

Razer Sensa HD Haptics și Proiectul Esther reprezintă un pas semnificativ în tehnologia de gaming, afirmând angajamentul Razer de a depăși limitele imersiunii în joc.

Pentru mai multe informații despre Razer Sensa HD Haptics și Proiectul Esther, vă rugăm să accesați Razer.com. Participanții la CES 2024 se pot bucura de Proiectul Esther la standul Razer.

O nouă generație de laptopuri Razer Blades: Putere, portabilitate și inovații mondiale de primă clasă.

Linia de laptopuri Razer Blade din 2024 oferă hardware revoluționar și inovații mondiale de primă clasă, fiind echipate cu distinctivul Razer Advantage.

Angajamentul Razer față de excelență asigură că fiecare Razer Blade oferă o experiență de gaming inegalabilă în ceea ce privește calitatea și performanța.

 • Display Calman Verified: Fiecare model din această generație de Razer Blades dispune de ecran verificat Calman, asigurând acuratețe profesională a culorilor și fidelitate vizuală direct din cutie.
 • Iluminare dinamică cu Windows 11: Integrarea cu Windows 11 permite controlul iluminării dinamice, extinzând ecosistemul Razer Chroma. Această funcție le permite utilizatorilor să sincronizeze dispozitivele lor Razer Chroma și alte dispozitive compatibile terțe pentru o experiență RGB captivantă și imersivă.
 • Audio îmbunătățit cu integrare THX: Prin intermediul Razer Synapse, fiecare Razer Blade vine acum cu integrare completă THX. Acest upgrade permite utilizatorilor să se bucure de profiluri EQ personalizate sau să aleagă setările optimizate, asigurând o experiență audio imersivă, fie că este vorba de gaming, vizionare de filme sau ascultare de muzică.
 • Garanție extinsă pentru baterie: În conformitate cu angajamentul Razer față de clienți, noile Razer Blades oferă o garanție a bateriei de până la 2 ani. Fiind cea mai lungă din industrie, această garanție este o dovadă a încrederii Razer în durabilitatea produselor sale.
 • Mai puține griji cu RazerCare: Pentru asigurare suplimentară, RazerCare este disponibil în anumite regiuni, oferind până la 3 ani de acoperire extinsă. Acest serviciu subliniază dedicarea Razer de a-și sprijini consumatorii pe tot parcursul utilizării.

Blade 16, Blade 14 și Blade 18 redefinesc categoria din care fac parte, oferind performanțe ridicate, tehnologie de afișare inovatoare și unicul avantaj Razer.

Razer Blade 16: Performanța întâlnește definiția înaltă cu primul display OLED 240Hz 16” din lume

Razer Blade 16 se bucură de primul display OLED 240Hz 16” din lume, oferind gamerilor claritate vizuală și adâncime culorilor, furnizând mai multă putere grafică per inch cub decât orice alt laptop de gaming de pe piață.

Echipat cu noul procesor Intel® Core™ i9-14900HX și până la grafica NVIDIA® GeForce RTX™ 4090, Blade 16 este un laptop puternic, care oferă performanțe de neegalat într-un factor de formă elegant din aluminiu anodizat. GPU-urile pentru laptopuri NVIDIA RTX sunt dotate cu nuclee specializate AI Tensor, oferind performanță AI ridicată în aplicații creative, productivitate ultra-eficientă, gaming extrem de rapid și multe altele. Susținute de tehnologia NVIDIA Studio, acestea vin și cu drivere preinstalate NVIDIA Studio pentru performanțe și fiabilitate îmbunătățite.

Caracteristici cheie:

 • Display OLED 240Hz 16”: Primul display OLED 240Hz 16” din lume: O revoluție în gaming care oferă rate mai bune de hit și timp redus de răspuns. Cu rezoluție QHD+, timp de răspuns de 0,2 ms și 100% gamă de culori DCI-P3, acest display va domina competiția cu claritatea perfectă- susținută de certificările VESA ClearMR 11000 și DisplayHDR True Black 500.
 • Opțiuni de afișare Dual Mode Mini-LED: Utilizatorii vor putea comuta între lucrul creativ în rezoluții mari și gaming cu frecvență de reîmprospătare ridicată cu singurul display de gaming care trece nativ între UDH+ 120Hz și FHD+ 240Hz.
 • Procesare de ultimă generație cu Intel Core i9 HX: În centrul lui Blade 16 se află Intel Core i9-14900HX, cel mai rapid procesor mobil din lume. Cu 24 de nuclee și capacitatea de a debloca overclocking-ul prin Razer Synapse, oferă o putere de procesare de neegalat pentru cele mai exigente sarcini de lucru sau de gaming.
 • Performanțe grafice de neegalat: Blade 16 se remarcă pe piața de laptopuri de gaming, prin faptul că oferă suport pentru grafica NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 și deblochează 175 W TGP complet (Total Graphics Power), oferind mai multă putere grafică per inch cub decât oricare alt competitor. Folosește DLSS 3 AI-powered de la NVIDIA pentru rate de cadre mai rapide și urmărire ray-tracing în timp real. Tehnologiile GeForce RTX sunt acceptate în peste 500 de jocuri și aplicații populare, inclusiv titluri de top precum Cyberpunk 2077 și Alan Wake 2.
 • Sistem de răcire avansat: Razer garantează performanțe optime și în timpul sesiunilor de gaming intense, datorită tehnologiei brevetate de cameră de vapori.

Razer Blade 16
3499,99 € PRP

Razer.com, RazerStores și Comercianții Autorizați – Disponibil acum, 9 ianuarie 2024

Pentru mai multe informații despre Razer Blade 16, vă rugăm să accesați Razer.com sau să îl încercați la RazerStore-ul local.

Razer Blade 14: Portabilitate îmbunătățită cu Ryzen AI

Construit special pentru gameri aflați în mișcare, laptopul de gaming Blade 14 este cel mai portabil din gama Razer Blade. Actualizat cu procesorul AMD Ryzen™ 9 8945HS și dotat cu placa grafică pentru laptopuri NVIDIA® GeForce™ RTX 4070 și un ecran QHD+ de 240 Hz, oferă o performanță incredibilă într-un design compact.

Echipat cu memorie DDR5 actualizabilă și cele mai recente opțiuni de conectivitate, precum USB4 și Wi-Fi 7, caracteristicile de ultimă generație îl plasează în frunte pentru anii ce vor urma.

Caracteristici cheie:

 • Portabilitate excepțională: Cu doar 0,71” grosime și 4,05 lbs. greutate, Blade 14 rămâne incredibil de portabil, oferind în același timp până la 10 ore de autonomie.
 • Performanță accelerată de AI: Noul procesor AMD Ryzen™ 9 8945HS dispune de performanțe îmbunătățite de Ryzen AI pentru a spori sarcinile de lucru AI, cum ar fi Microsoft Windows Studio effects sau Microsoft Copilot în Windows 11.
 • Experiență vizuală captivantă: Blade 14 oferă imagini de top printr-un ecran QHD+ de 240Hz, acum verificat de Calman pentru o acuratețe mai mare a culorilor.
 • Putere portabilă: Extrem de portabil, dar plin de performanță, Blade 14 dispune de placa grafică NVIDIA GeForce RTX 4070 cu până la 140W TGP (115W bază + 25W Boost) pentru a maximiza experiența în mișcare.

Razer Blade 14
Detalii privind prețul vor fi anunțate mai aproape de data precomenzii.

Razer.com, RazerStores & Comercianți Autorizați – Disponibil pentru Precomandă din 23 ianuarie 2024

Pentru mai multe informații despre Razer Blade 14, vă rugăm să accesați Razer.com sau să îl încercați la RazerStore-ul local.

Razer Blade 18: O Privire în Viitor

Programat să apară mai târziu în acest an, Razer a oferit o privire în avanpremieră cu modelul Blade 18 din 2024, menit să redefinească categoria de laptopuri de gaming în format mare.

Echipat cu primul ecran 4K de 18” la 165Hz din lume și conducând avangarda cu Thunderbolt™5, ultima versiune a protocolului de conectivitate de înaltă performanță dezvoltat de Intel, Blade 18 promite să schimbe regulile jocului, oferind performanță și versatilitate de neegalat.

Anunțat pentru prima dată în septembrie 2023, Thunderbolt™5 permite utilizatorilor să conecteze mai multe ecrane de gaming cu rezoluție înaltă, stocare de mare viteză și dock-uri all-in-one, prin Bandwidth Boost, cu o viteză de până la 120 Gbps, de trei ori mai multă bandă de lățime decât protocolul de conectare curent. Blade 18 aduce viitorul conectivității în prezent, îmbunătățind semnificativ viteza și banda de lățime de conectivitate, astfel încât pasionații de gaming și creatorii de conținut să se bucure de imagini și experiențe captivante.

Mai multe detalii vor fi dezvăluite mai aproape de data lansării, însă Blade 18 este pregătit să devină alegerea ultimă pentru gameri și creatori care caută cel mai puternic model Blade.

Razer USB C Dock – O singură Conexiune. Posibilități Infinite.

Razer USB C Dock este un dock USB C portabil cu 11 porturi, compatibil cu laptopurile și desktopurile Windows și Mac.

Conceput pentru a maximiza conectivitatea în orice mediu, acest dock reprezintă apogeul angajamentului Razer față de versatilitate și performanță.

Caracteristici cheie:

 • Design wxtins cu 11 porturi: Dock-ul este echipat cu o varietate de porturi, inclusiv 4 USB-A, 2 USB C, Ethernet Gigabit, HDMI, un jack audio combo de 3,5 mm și sloturi pentru carduri SD/MicroSD UHS-I.
 • Output display de înaltă definiție: Cu suport 4K la 60 Hz prin HDMI, utilizatorii pot beneficia de suport extins pentru monitoare, ideal pentru activități creative sau jocuri cu frecvență de cadre ridicată.
 • Sunet surround 7.1 Imersiv: Jack-ul audio de 3,5 mm al dock-ului oferă sunet surround avansat 7.1, oferind o experiență audio imersivă și precisă pentru conținut stereo și multi-canal.
 • Design robust și ușor: Realizat dintr-un aliaj de aluminiu optim din punct de vedere termic, designul unic al dock-ului este rezistent și oferă o gestionare termică eficientă.
 • Capabilități puternice de încărcare: Dock-ul suportă încărcarea laptopului cu 85 W, asigurând utilizatorii că dispozitivele sunt alimentate și pregătite pentru acțiune (Cablul și adaptorul de încărcare USB nu sunt incluse).
 • Compatibilitate universală: Acest dock extinde conectivitatea porturilor la o gamă largă de dispozitive, inclusiv PC-uri, MacBook-uri, iPad-uri și Chromebook-uri.

Razer USB C Dock este o adiție versatilă la trusa de instrumente a oricărui gamer sau creator, asigurând conectivitate fără probleme și performanță maximă.

Razer USB C Dock

Începând de la 139,99 € PRP

Razer.com, RazerStores & Comercianți Autorizați – Disponibil începând de azi, 9 ianuarie 2024

Pentru mai multe informații despre Razer USB C Dock, vă rugăm să vizitați Razer.com sau să îl încercați la RazerStore-ul local.

Scaun de gaming Razer Iskur V2 – Apogeul confortului în gaming cu suport lombar inegalabil

De la începuturile sale, Razer Iskur a revoluționat designul scaunelor de gaming, stabilind un nou standard în ergonomie și confort. Dezvoltat cu contribuții de la cei mai buni jucători de esports din lume și experți în ergonomie, modelul original Iskur a redefinit așteptările gamerilor. Acum, moștenirea continuă cu Razer Iskur V2, care împinge limitele inovației și stabilește încă o dată un nou standard în industrie.

Razer Iskur V2 se distinge prin sistemul unic în lume de Suport Lombar 6D Ajustabil și Adaptabil. Acest sistem este singurul de acest tip care oferă atât adaptabilitate, cât și ajustabilitate, fiind meticulos proiectat pentru a se potrivi curburii naturale a coloanei vertebrale. Mecanismul cu arc nu numai că se ajustează în timp real la greutatea și la postura corpului tău, dar permite și personalizarea completă prin intermediul ajustărilor integrate ale curburii lombare. Razer Iskur V2 este adaptat perfect nevoilor individuale de confort, având capacitatea de a fi reglate atât proeminența, cât și înălțimea suportului lombar.

Pentru a completa caracteristicile sale ergonomice, Iskur V2 dispune de perne cu spumă de înaltă densitate, care oferă o combinație echilibrată de susținere și confort. Funcția de înclinare a șezutului și posibilitatea de a te întinde la un unghi de până la 152 de grade permit jucătorilor să găsească pozițiile perfecte atât pentru sesiunile intense de gaming, cât și pentru perioadele de relaxare.

Realizat din piele sintetică superioară de grad EPU, Iskur V2 oferă o senzație premiumși durabilitate sporită pentru utilizare zilnică. Brațele 4D ale scaunului oferă o personalizare extinsă în ceea ce privește înălțimea, poziția și unghiul, în timp ce perna pentru cap din spumă cu memorie oferă suport adaptat pentru cap și gât în timpul maratoanelor extinse de gaming.

„Razer Iskur V2 este cel mai bun scaun de gaming de pe piață și îl recomand călduros tuturor gamerilor,” a declarat Dr. Matthew Hwu, fondatorul organizației 1HP.

Razer Iskur V2 nu este doar un scaun, ci un tron de gaming construit pentru a rezista testului timpului și tendințelor, oferind gamerilor puterea de a domina cu stil și confort.

Razer Iskur V2
699,99 € PRP
Razer.com, RazerStores & Comercianți Autorizați – Disponibil începând de azi, 9 ianuarie 2024

Pentru mai multe informații despre Razer Iskur V2, vă rugăm să vizitați Razer.com sau să îl încercați la RazerStore-ul local.

Razer Aether Monitor Light Bar – Viitorul este luminos

Razer îmbunătățește și mai mult atmosfera captivantă de gaming cu introducerea Aether Monitor Light Bar, care combină tehnologia inovatoare de iluminare cu un stil deosebit. Fiind cel mai recent produs din colecția Aether Gamer Room, Aether Monitor Light Bar se remarcă prin iluminare duală, cu LED-uri orientate atât spre față, cât și spre spate, special concepute pentru cei care se joacă sau lucrează în timpul nopții.

Razer Aether Monitor Light Bar impresionează prin indicele său ultra-ridicat de Randament Cromatic (CRI) de 95, oferind iluminare vie și naturală pe o suprafață semnificativă de60cm x 30cm, la 500 Lux.

În centrul Aether Monitor Light Bar se află Razer Chroma™ RGB. LED-urile orientate spre spate proiectează efecte captivante de iluminare pe orice perete din spate, creând o experiență vizuală captivantă. Cu peste 16,8 milioane de culori și o multitudine de efecte de iluminare, integrarea Chroma RGB transformă orice spațiu de gaming într-un mediu dinamic și reactiv.

Realizat pentru a completa majoritatea dimensiunilor și curburilor monitoarelor, Aether Monitor Light Bar oferă un mecanism de montare sigur și adaptabil. Această filosofie de design se extinde și la interfața de utilizator, care include controale tactile capacitive pentru o interacțiune fără probleme. Utilizatorii pot modifica cu ușurință luminozitatea, temperatura culorii și efectele Chroma, făcând personalizarea intuitivă și accesibilă.

Alimentat de noul standard universal de conectivitate pentru casă inteligentă, Aether Monitor Light Bar este proiectat să funcționeze cu toate celelalte dispozitive și controlere pentru casă inteligentă suportate de Matter. Utilizatorii pot, de asemenea, să ajusteze setările și să creeze rutine automate cu ajutorul aplicației Razer Gamer Room, o unealtă simplă care aduce dispozitivele într-un ecosistem integrat.

Razer Aether Monitor Light Bar se alătură restului liniei de produse Razer Gamer Room prezentată la RazerCon 2023, care include Aether Lamp Pro, Aether Lamp, Aether Light Bulb, Aether Light Strip și Aether Light Strip Extender.

Participanții la CES 2024 pot vedea gama de produse Gamer Room în persoană la standul Razer sau online în timpul Livestream-ului Community.

Razer Aether Monitor Light Bar
149,99 € PRP
Razer.com, RazerStores & Comercianți Autorizați – Disponibil în martie 2024, împreună cu întreaga linie Razer Gamer Room.

Pentru mai multe informații despre Razer Aether Monitor Light Bar, vă rugăm să vizitați Razer.com sau să îl încercați la RazerStore-ul local. 

Razer continuă să anunțe noi realizări și obiective în domeniul sustenabilității

Sustenabilitatea rămâne un focus central în toate operațiunile Razer, iar CES 2024 marchează un pas important către un viitor sustenabil cu două anunțuri cheie. Aceste anunțuri subliniază angajamentul Razer de a minimiza impactul tuturor operațiunilor sale la toate nivelurile, începând de la obținerea materiilor prime și producție, până la administrație și gestionarea birourilor.

Razer este încântat să anunțe că începând din 2024, toate noile periferice pentru PC-uri vor încorpora materiale reciclate. Acest angajament cuprinde toate lansările de produse noi din categoriile de mouse-uri, tastaturi și căști ale Razer, în caracteristicul negru specific brandului și face parte dintr-un plan pe mai mulți ani pentru introducerea materialelor reciclate în toate produsele noi.

Această nouă inițiativă a fost testată pe două produse existente, DeathAdder V2 X HyperSpeed, cu 40% materiale reciclate și Ornata V3, cu cel puțin 20% materiale reciclate. Datorită eforturilor depuse de Razer, ambele produse au primit prestigioasa Validare a Conținutului Reciclat UL2809, o certificare ecologică verificată independent de către UL Solutions, cea mai importantă companie de testare, inspecție și certificare din lume. Împreună cu includerea materialelor reciclate, Razer experimentează și cu utilizarea unor materiale mai ușor reciclabile, minimizând impactul asupra mediului la finalul ciclului de viață al fiecărui produs.

Al doilea anunț de sustenabilitate de la Razer vine în urma evenimentului RazerCon 2023, unde brandul a anunțat că a depus două produse pentru prima Declarație de Produs Ecologic către UL. Razer este încântat să anunțe că Basilisk V3 Pro și Basilisk Ultimate sunt primele produse electronice de consum din lume certificate cu o Declarație de Produs Ecologic.

Declarația de Produs Ecologic permite consumatorilor să facă o alegere informată cu privire la achizițiile lor, afișând amprenta de carbon, consumul de apă, minerale și resurse fosile ale fiecărui produs pe ambalajul acestuia. Razer a reușit să ofere gamerilor produse de calitate superioară, performanțe ridicate și inovatoare, respectând în același timp standardele stricte pentru Regulile de Categorie de Produs. Razer va continua eforturile în acest sens, înscriind și mai multe produse în viitor.

Pentru mai multe informații despre sustenabilitatea la Razer, vă rugăm să vizitați Razer.com/go-green.

Noile actualizări pentru Razer Axon, noul Synapse și Chroma App disponibile acum în Open Beta

Continuând tradiția sa de excelență în software, Razer anunță noi progrese în suita sa de software la CES 2024.

Actualizările se concentrează pe îmbunătățirea experienței utilizatorului și pe extinderea funcționalității și se aliniază abordării inovatoare în gaming demonstrată de Razer.

 • Noul Razer Synapse acum disponibil în Open Beta: Dezvăluit pentru prima dată la RazerCon, The New Razer Synapse este acum live. Această versiune actualizată prezintă o performanță cu până la 30% mai rapidă, cu o arhitectură multi-thread reproiectată. Open beta, care include o interfață simplificată și opțiuni superioare de personalizare, este acum disponibil direct pe com.
 • Extinderea Chroma Generate a lui Razer Axon cu AI: Axon Create, integrat în Razer Axon, utilizează inteligența artificială pentru a crea imagini de fundal de înaltă rezoluție, optimizându-le automat pentru modul peisaj. Extinsa Chroma Generate AI permite acum utilizatorilor să aplice efecte Chroma RGB potrivite oricărei imagini din generoasa bibliotecă de imagini de fundal a lui Axon, creând o experiență vizuală și de iluminare sincronizată. Gamerii pot explora întreaga gamă de posibilități cu Razer Axon pe com.
 • Aplicație individuală Razer Chroma și iluminare dinamică pentru Windows: De asemenea, introdusă în Open Beta, Razer a lansat noua aplicație standalone Chroma, o soluție completă pentru toate nevoile de personalizare Chroma RGB. Această aplicație permite utilizatorilor să aplice ușor Efecte Rapide sau să utilizeze Chroma Generate pentru a adăuga efecte de iluminare imaginilor personale. Aplicația Chroma standalone poate fi descărcată de pe com.

Aceste ultime actualizări de software subliniază dedicarea Razer către inovație, oferind gamerilor și creatorilor instrumente avansate pentru performanță și personalizare fără precedent.

Continuând să împingă limitele inovației în gaming, Razer rămâne în fruntea oferirii de experiențe extraordinare care definesc viitorul gamingului. Pentru mai multe informații despre toate anunțurile Razer la CES 2024, vă rugăm să vizitați Razer.com.