Cu prilejul evenimentului anual Veracomp “Zona 9”, eveniment  tradițional dedicat partenerilor, am stat de vorbă cu Attila Gömbös (Sales Engineer – Trend Micro) despre noile provocări pe zona de securitate.  Atacurile de tip “Ransomware” sunt tot mai frecvent întâlnite, iar Trend Micro are o istorie destul de lungă în combaterea acestor atacuri. De asemenea, am vorbit cu Attila Gömbös despre parteneriatul cu Veracomp (parteneriat inițiat în această primăvară) și dezvoltarea canalului de distribuție local.

“Tot mai mulți clienți din mediul privat sau de business sunt victimele unor atacuri de tip ransomware. Ironic este că o parte dintre aceste victime, până nu au nevoie de datele salvate în fișierele comnpromise, nici măcar nu știu că au fost victima unor astfel de atacuri. ” a precizat Attila Gömbös.

Ransomware este un tip de malware care împiedică sau limitează accesul utilizatorilor la sistemul lor, fie prin blocarea ecranului sistemului sau prin blocarea fișierelor utilizatorilor, până în momentul în care este plătit un preț de răscumpărare. Atacurile moderne de tip ransomware presupun criptarea anumitor tipuri de fișiere de pe sistemele infectate, iar utilizatorii sunt forțați să plătească răscumpărarea prin intermediul unor metode de plată on-line pentru a obține o cheie de decriptare.

Trend Micro are o serie întreagă de soluții care elimină riscul unor atacuri de tip Ransmoware. Aceste soluții acoperă nevoile utilizatorilor individuali, dar și ale companiilor. ” a declarat Attila Gömbös.

Cloud versus “on premises”

Unul dintre obiectivele noastre este dezvoltarea unor soluții care să răspundă infrastructurii IT, care se află în plină schimbare în momentul de față. Astfel, am dezvoltat soluții precum Deep Security, care sunt apte să ofere un suport complet pe zona de securitate în mediile virtuale. De asemenea, avem soluții capabile să răspundă nevoilor unor data centere și mediilor de tip private cloud. Nu în ultimul rând, avem soluții perfect integrate cu mediile cloud de tip public Windows Azure și Amazon Elastic Cloud.  În momentul de față, soluțiile noastre acoperă toate nevoile, începând cu soluții de securitate pentru servere tradiționale în regim <<on premises>>, până la soluțiile complexe disponibile în cloud.  ” a precizat Attila Gömbös.

Dezvoltarea rețelei de parteneri în România

Liderul mondial în soluții de securitate are un program global dedicat partenerilor, al cărui scop constă în dezvoltarea unei rețele de beneficii și competențe care să susțină dezvoltarea brandului la nivel local. După ce în luna februarie Trend Micro și Veracomp au semnat contractul de distribuție pentru Romania, au avut loc mai multe manifestări de promovare a acestui parteneriat dedicate atat channel-ului, dar si awareness-ului general – securITrends, IT out of the box-zona 9, Zcom, etc

“Ne face plăcere să lucrăm cu Veracomp pentru  a îmbunătăți prezența noastră pe piața românească. Veracomp dispune de competențe și resurse pentru dezvoltarea canalului nostru de parteneri pe zona de securitate. Am înregistrat deja mai multe evoluții bune pe piața din România și considerăm că este un bun început al relației cu partenerii locali pentru soluțiile noastre.” a concluzionat Attila Gömbös.

Detalii despre evenimentele Veracomp  sunt disponibile aici:

http://veracomp.ro/blog/evenimente/2956-securitrends-provcare-si-oportunitate.html

http://veracomp.ro/blog/evenimente/3037-zona-9.html