Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania (UPIR) a primit un grant de 30.000 de dolari din partea Google pentru crearea unei comunitati online dedicata profesorilor care predau informatica la gimnaziu. Proiectul numit InfoGim isi propune o mai buna pregatire a profesorilor de informatica si imbunatatirea calitatii orelor de profil. Va fi vizat in primul rand mediul rural, unde sunt scoli care nu au profesori de specialitate si nici suficiente resurse materiale.

Proiectul UPIR va cuprinde un portal de tip comunitate, cu membri activi si contributori unde se vor regasi si vor fi dezvoltate resurse de predare si invatare. Pe acest portal se vor inscrie toti doritorii care vor sa beneficieze dar sa si contribuie cu lucrari ce sunt utile la clasa, pe principiul “sharing”, asa cum se intampla in retelele de socializare. Alaturi de acesta va exista un program de mentoring si training, prin care se vor organiza seminarii in diverse localitati din tara. Mai mult, comunitatea va avea si un program special pentru elevi, prin care li se pune la dispozitie materiale utile, teste, exemple, demonstratii, probleme rezolvate

Proiectul InfoGim pe care UPIR il va dezolva cu grantul oferit de Google va demara in septembrie 2017.

UPIR se alatura altor comunitati similare din toata lumea, cum ar fi La main à la pate din Franta, CSPathshala din India sau Comunidad Programamos din Spania. Mai multe informatii despre programele Google de educatie in domeniul informaticii pot fi gasite aici edu.google.com/cs.