European Compact Camera 2012-2013: PowerShot G1 X

PowerShot G1 X ridică pragul în materie de performanţă a imaginii pentru orice cameră compactă şi a fost denumită de Canon drept cea mai bună cameră compactă produsă vreodată de companie. Proiectată să se completeze perfect cu un DSLR, respectiv o cameră excelentă în sine, PowerShot G1 X este vîrful gamei G şi este ideală pentru profesionişti sau pentru fotografii care doresc calitate profesională de la o cameră compactă.

Despre Canon PowerShot G1 X, juriul EISA a notat: “Calitatea imaginii produsă de Canon PowerShot G1 X este la nivelul la care poate concura cu multe DSLR-uri. Este uimitor pentru o cameră compactă. Senzorul, cu o dimensiune între APS-C şi format MFT (micro four thirds), ajută acest PowerShot să ţină foarte bine zgomotul de imagine sub control chiar şi la setări ISO de 12800. Procesorul puternic DIGIC 5 joacă, de asemenea, un rol important în reducerea zgomotului şi ajută la procesarea imaginilor de 13,4MP – 14 bit, la viteză mare. Fotografii amatori, dar şi cei profesionişti, vor aprecia capacitatea camerei de a salva fişiere în format RAW şi JPEG. Zoom-ul 4x, potrivit testelor publicate în revistele care au format juriul EISA, oferă o calitate bună a imaginii pentru un design atât de compact, iar stabilizatorul integrat, ce foloseşte aceeaşi tehnologie IS hibridă precum obiectivele profesionale Canon, este foarte eficient”.

European Camcorder 2012-2013: LEGRIA HF M52

Proiectată pentru a uşura captura şi distribuirea la calitate înaltă a filmelor Full HD, LEGRIA HF M52 excelează în condiţii de luminozitate scăzută şi în funcţionalităţi Wi-Fi (MPEG4). Noul stabilizator Intelligent IS uşurează capturarea imaginilor clare, netremurate, iar funcţia Story Creator poate fi folosită ca regizor, ghidând utilizatorii prin tipuri diferite de scene pe care le pot folosi pentru a crea propriile poveşti.

Despre Canon LEGRIA HF M52, juriul EISA a precizat: “Camera video compactă Canon HF M52 îţi oferă oportunitatea de a înregistra video la înaltă calitate cu focus ultrarapid şi stabilizare de imagine eficientă. Memoria internă flash, de 32 GB, oferă până la trei ore de înregistrare la cea mai înaltă calitate. Totodată, camera are slot SD compatibil inclusiv cu carduri de memorie SDXC, lucru ce te ajută să nu rămâi niciodată fără spaţiu. Funcţia Wi-Fi integrată uşurează distribuirea înregistrării în social media, pe TV-uri cu funcţii DLNA şi pe electronice cu sistemul de operare iOS, dar cel mai important aspect este calitatea superbă a imaginii, mulţumită senzorului Canon HD CMOS Pro şi a opţiunii de îmbunătăţire a calităţii sunetului prin conectarea unui microfon extern”.

European Photo Printer 2012-2013: Canon PIXMA PRO-1

PIXMA PRO-1 este prima imprimantă A3+ din lume care include un sistem de cerneală cu pigmenţi în 12 culori, devenită şi vârful de gamă al seriei Pro. Proiectată pentru fotografi profesionişti, PIXMA PRO-1 are un design inspirat de EOS şi imprimă la cea mai înaltă calitate posibilă, atât color, cât şi monocrom, ceea ce o face ideală pentru uzul de studio, dar şi pentru expoziţii cu vânzare.

Juriul EISA a spus despre Canon PIXMA PRO-1: “Cu 12 cartuşe de mare capacitate, cu cerneală-pigment, PIXMA PRO-1 este alegerea perfectă pentru imprimări la o calitate deosebită şi cu o rezistenţă de lungă durată a culorilor. Este o imprimantă destinată fotografilor amatori foarte pasionaţi, dar şi profesioniştilor. Reproducerea culorilor este excelentă şi, în acelaşi timp, cu cinci cerneluri dedicate imprimării monocrome, imprimările  alb-negru sunt extrem de detaliate şi ies în evidenţă. În cazul celor color, tonurile pielii sunt naturale şi sunt reproduse la un nivel înalt de acurateţe. Imprimanta suportă materiale cu dimensiuni până la A3+ şi lucrează rapid, imprimînd o fotografie de format A3 în mai puţin de trei minute, în timp ce o a doua tavă pentru hârtie aduce mai multă flexibilitate celor care folosesc suporturi media foarte subţiri. PIXMA PRO-1 dispune în totalitate de tehnologie modernă care livrează calitate excelentă la costuri relativ scăzute”.