Încurajarea dezvoltării profesionale a angajaților este o cheie a succesului pentru companiile din domeniul tehnologiei informației

Zona de consultanță și proiecte IT este una dintre cele mai dinamice ale economiei. Tehnologii și versiuni noi ale aplicațiilor apar cel puțin cu o frecvență anuală. În acest context, pentru a oferi servicii la un standard de calitate ridicat, este foarte important ca angajații companiilor specializate să dețină certificări pentru ultimele versiuni implementate.

Obținerea certificărilor în tehnologii de ultimă generație a permis companiei PRAS Consulting să se poziționeze ca o companie cu un know-how tehnologic excelent  și să realizeze proiecte IT cu un grad de complexitate ridicat. În acest sens, specialiștii PRAS au realizat peste 50 de proiecte IT complexe, o parte dintre acestea fiind realizate la companii din top 10 din Romanii din domenii precum: industria petrolieră, telecom etc.

Ținând cont de competențele obținute, PRAS a reușit să se poziționeze ca lider în implementarea unor tehnologii de ultimă generație (cloud computing, software ca serviciu – SaaS, comunicații unificate etc.). Merită menționat că PRAS a fost primul  Microsoft Cloud Accelerate Partner din Romania și a realizat primul proiect de comunicații unificate (Lync Server) din administrația publică.

Paul Roman, Director General al PRAS Consulting, a declarat: “Zona de certificări a fost, încă de când am creat firma, prioritatea numărul unu pentru noi. În acest sens, angajații noi PRAS își asumă că în primele trei luni de la angajare susțin examene de certificare specifice pentru soluțiile Microsoft implementate (Office 365, Exchange Server, Windows Server etc.). Existența certificărilor și competențelor PRAS a condus la realizarea unor implementări de anvergură în România.  Astfel, PRAS a implementat un proiect cu peste 40.000 de utilizatori integrați în Microsoft Exchange, acesta fiind de departe cel mai mare proiect de Microsoft Exchange  din România.”

Dezvoltarea profesională a angajaților devine un imperativ în acest domeniu. PRAS își susține specialiștii pentru obținerea de certificări tehnice, nu numai pe acele tehnologii și arii de expertiză specifice activității PRAS, dar și în domenii emergente ce pot asigura tot atâtea oportunități de creștere pentru companie.

“Pe baza cererilor primite de la clienții noștri, intenționăm să ne extindem aria de expertiză către alte soluții de infrastructură, cum ar fi VMWare și CISCO. a concluzionat Paul Roman.

Printre realizările PRAS Consulting:

  • Cel mai mare proiect  de Microsoft Exchange din Romania (peste 40.000 de utilizatori integrați în domeniul Oil&Gas)
  • Cea mai mare implementare de Fenestrae Fax Server (deservește peste 10.000 de utilizatori din domeniul Telecom)
  • Cea mai complexă implementare de Microsoft Office 365 din Romania
  • Primele implementări de Microsoft Lync în domeniile educațional și în administrația publică din Romania
  • Primul Microsoft Cloud Accelerate Partner din Romania