Compania PRAS Consulting, una dintre cele mai dinamice firme IT autohtone și un important partener Microsoft pe piața locală, a finalizat cu succes implementarea Office 365 la Educativa, o companie ce activează în domeniul educației.

Compania Educativa are 20 de angajați permanenți și câțiva zeci de colaboratori activi. Rețeaua sa de parteneri este formată din peste 60 universități din Europa și din SUA cu care Educativa are semnate protocoale de colaborare, precum și câteva sute de licee din România în care sunt promovate produsele și serviciile companiei. Pentru angajațiii Educativa, e-mail-ul este principalul instrument de lucru, deoarece susţine comunicarea atât cu elevii interesaţi de consiliere, cât şi cu universităţile partenere. Totodată, compania folosește intens newsletter-ul ca metodă de promovare și comunicare.

Pierdeam lead-uri importante deoarece o bună parte din corespondență era tratată ca spam. Munceam intens pentru colectarea informațiilor și identificarea potențialilor clienți și beneficiari, trimiteam foarte multe mesaje, dar nu aveam rezultatele și beneficiile așteptate.”  afirmă Bogdan Kochesch, Business Manager Educativa.

În urma unui test gratuit cu Office 365, timp de 30 de zile, obținut prin intermediul site-ului www.office365.ro, Educativa a început colaborarea cu PRAS Consulting, pentru implementarea Office 365, alegând Planul P, dedicat companiilor mici.

“Am ales Office 365 planul P deoarece ne oferă toate funcționalitățile necesare și are un preț avantajos, chiar dacă impune o limită de 50 de utilizatori. Avem astfel acces, nu doar la e-mail ci și la funcționalități prin care putem partaja documentele companiei și să organizăm în mod real o activitate de colaborare internă. Înainte de trecerea la Office 365, am făcut o evaluare şi aproximativ 30% din timpul meu de lucru era pierdut cu gestiunea soluției de e-mail anterioare, și mai ales cu rezolvarea problemelor generate de aceasta. Acum, aloc acest timp eficientizării activității și derulării unor proiecte noi care să crească veniturile companiei.“  adaugă Bogdan Kochesch, Business Manager Educativa.

“Implementarea Educativa este un exemplu excelent pentru modul în care tehnologia informației joacă un rol esențial în dezvoltarea unor afaceri mici și mijlocii, atât în diversificarea unui model de afaceri inițial de succes, cât și pentru optimizarea activităților curente. Pentru clientul nostru, utilizarea Office 365 înseamnă validarea reală a beneficiilor oferite de cloud computing unei organizații extrem de dinamice și mobile.“ declară Paul Roman, Director General al PRAS Consulting.

Proiectul și-a dovedit deja mai multe beneficii, printre cele mai importante numărându-se: dublarea productivității echipei prin gestiunea de către fiecare consilier a unui număr mai mare de contacte, eficientizarea activităților cheie prin eliminarea timpilor morți induși de verificarea și dublarea corespondenței, eliminarea costurilor cu infrastructura prin alegerea unui serviciu în cloud și direcționarea bugetului IT către alte proiecte necesare.

“Suntem o companie mică și nu ne permitem cheltuieli mari cu IT-ul; utilizând însă un serviciu ca Office 365, ce nu implică o investiție iniţială, ci doar plăți lunare, ne-am conservat bugetul și, prin urmare, putem derula noi proiecte, cum ar fi unul de implementare a unei soluții de CRM.“, mai afirmă Bogdan Kochesch, Business Manager Educativa.

Suntem mândri să precizăm că suntem prima companie din România care a obținut competența Gold Small Business Microsoft Partner, care se adresează exact unor astfel de implementări. Dealtfel, aceasta se adaugă și altor certificari Gold Microsoft Partner obținute de compania noastră, care fac din PRAS Consulting cel mai certificat partener Microsoft din România. Această poziție în cadrul comunităţii de parteneri Microsoft este urmarea modului în care PRAS promovează și livrează soluţii ce vin în întâmpinarea nevoilor clienţilor.” a mai declarat Paul Roman, Director General al PRAS Consulting.