Cea de a doua editie a scolii de antreprenoriat Start Me Up s-a incheiat cu noi povesti de succes. La finalul evenimentului, echipa castigatoare a obtinut o investitie pentru implementarea proiectului, iar cei 24 de participanti au invatat care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurga pentru a-si transforma ideile in afaceri de succes.

In perioada 21 – 27 iulie, Pensiunea Speranta din Predeal a gazduit scoala de antreprenoriat Start Me Up, proiect al organizatiei Akcees . Pe parcursul evenimentului, tinerii selectati pentru a participa in program au generat idei de afaceri si au dezvoltat concepte valide de business alaturi de un trainer international si antreprenori si investitori consacrati din Romania.

Fiecare zi a evenimentului a fost dedicata unui anumit aspect al dezvoltarii unei afaceri. Astfel, participantii au inceput prin a forma echipe si a genera idei de afaceri cu potential, au realizat apoi planurile de marketing si estimarile financiare pentru propriile proiecte, si au incheiat cu planul de afaceri si pregatirea prezentarii propriilor proiecte.

Mentori de exceptie le-au ghidat primii pasi si le-au fost alaturi pe toata durata programului. Printre acestia se numara Dragos Anastasiu (Presedinte Eurolines si TUI Travel Center), Bogdan Micu (Fondator Alpin Sun), Claudia Suhov (Fondator Next Steve Group), Razvan Pascu (Fondator Travel Communication Romania) sau Cristian China Birta (Blogger si antreprenor online). Trainer in cadrul programului a fost Daniel Ramamoorthy, antreprenor serial, consultant pentru start-up-uri si director al grupului de investitii Phoenix Group.

Pe parcursul programului au fost dezvoltate sase idei de afaceri: Your Social Face (companie care ofera servicii de social media), LUT – Learn Unique Techniques (sesiuni de terapie prin ceramica), CeaWASHescu (spalatorie pentru studenti), Top Children (scoala de bune maniere pentru copii), Urgent Fix (serviciu de asistenta rutiera in trafic)  si Craftemize (platforma care aduce impreuna mestesugarii si amatorii de produse artizanale).

La finalul programului, echipele participante si-au validat conceptele de business prezentandu-le in fata unui juriu de specialitate. Membrii juriului au fost Cristina Batlan (Fondator Musette si investitor), Bogdan Grosu (Fondator Grosu & Asociatii), Bogdan Iordache (Co-Fondator How to Web), Monica Obogeanu (Program Manager Startup Spotlight), Dorin Calin (Manager antreprenoriat & ITC Junior Achievement Romania) si Serban Mogos (Presedinte si Co-Fondator Akcees).

CeaWASHescu, echipa formata din Lucian Dobrota, Maria Magdalena Baciu, Sorina Comsa si Marius Cristian Manole, a fost desemnata ca fiind echipa castigatoare a scolii de antreprenoriat Start Me Up si a primit o investitie din partea Cristinei Batlan pentru a-si pune ideea in practica si a dezvolta spalatorii pentru studenti in cele 4 centre universitare din care provin membrii echipei (Bucuresti, Iasi, Brasov si Galati). Premiul Start Me Up a fost acordat echipei Urgent Fix, iar echipa LUT a primit mentiunea speciala a juriului. Echipele castigatoare au fost premiate cu abonamente la TechHub Bucharest, produse Bitdefender si carti oferite de Editura Universul Juridic si Junior Achievement.

„Calitatea proiectelor dezvoltate dovedeste faptul ca Start Me Up este astazi unul dintre cele mai bune programe de educatie antreprenoriala din Romania. Feedback-ul excelent primit de la invitati si participanti deopotriva ne motiveaza sa devenim din ce in ce mai buni si sa continuam sa formam noi generatii de tineri antreprenori pentru Romania”, a declarat Irina Scarlat, Vice-Presedinte Executiv si Co-Fondator Akcees.

Pregatirea absolventilor scolii de antreprenoriat continua incepand cu luna octombrie cu sesiuni de mentorat lunare. Acestea asigura formarea continua a tinerilor si facilitarea interactiunii directe cu unii dintre cei mai apreciati antreprenori si investitori romani.

A doua ediţie a şcolii de antreprenoriat Start Me Up a fost organizată cu sprijinul Microsoft, SAP România, Okapi Studio, Skobbler, [e-spres-oh] şi al partenerilor logistici Pensiunea Speranţa, TechHub Bucharest, How to Web, Smart Bill, Red Bull, Staropramen, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Brandshout şi Blogal Initiative.

Mediatizarea proiectului a fost asigurată de Radio Lynx, Forbes România, Revista Cariere, Business Woman, Wall Street, România Liberă, Zile & Nopţi, IQ Ads, Ejobs, Agora, Gadget & Trends, Metropotam, Startups.ro, ziare.com, Business 24, Online Student, România pozitivă, IT Channel, Studenţie.ro, Comunicatedepresă.ro, Calendarevenimente.ro, Inoraş.ro, Witmo, Business Age şi Market Watch.

Susţinem şi ne susţin: Junior Achievement, Fundaţia Post-Privatizare, Blogunteer, Incubator 107, AIESEC, Educativa, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), Business Organization for Students (BOS), Asociaţia Studenţilor la Contabilitate şi Informatică de Gestiune (ASCIG), Senatul Studenţilor, Advice, Business Club, Buzz!Camp, Club Liderii Mileniului Trei, Softbinator, Sindicatul Studenţilor la Cibernetică şi Informatică de Gestiune (SISC) şi DA Afaceri.